26 Nisan 2024 Cuma

Temelli Antalya'da: Yenikapı'da bize vaat edilen Tansu Çiller'dir

Partisinin Antalya'da düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Dün Yenikapı?da bize vaat edilen Tansu Çiller?dir, 90?lardır, OHAL?in sıkıyönetime dönüşmesidir, insanların katledilmesidir" dedi.
HDP seçim çalışmaları kapsamında Antalya'da miting düzenledi. Binlerce kişi sık sık "Selo başkan" sloganını attı.
 
Halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, dönemin başbakanı Erdoğan'ın Kobane savunması günlerinde yaptığı "Kobane düştü, düşecek" sözlerini hatırlattı, "Kobane düşmedi ama sen 24 Haziran'da düşeceksin. Bunu bildiğin için Demirtaş'ı suçluyorsun" dedi.
 
AKP milletvekilinin korumalarının Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırıya dikkat çeken Temelli, "Suruç’ta herkes her şeyi biliyor. 3 gün önce esnaf ziyareti yapılıyor, 3 gün sonra aynı esnafa silahlarla gidiliyor. İnsanları tahrik ediyorlar, saldırıyorlar. Bir baba iki evlat yaşamını yitirdi. Tanıklar ortada, hastane çalışanları ortada" diye konuştu.
 
"Mesele suçluyu bulmak değil, HDP’yi baraj altında bırakmak" diyen Temelli, "Bizi tehdit etmeye devam ediyorlar. İnsanlar yaşasın diye, barış gelsin diye mücadele ediyoruz. Bu mücadele kararlılığımızı içeride de olsak, dışarıda da olsak sürdüreceğiz" dedi.
 
Demirtaş'ın TRT'de yayınlanan konuşmasını hatırlatan Temelli, "TRT, TRT olalı bu kadar izlenmemişti" diye dedi.
 
İçişleri Bakanı Soylu'nun Demirtaş'ın konuşmasına ilişkin açıklamasını hatırlatan Temelli, şunları söyledi: "Demirtaş'ın ruh halini iyi görmediğini söylüyor. Densize bak. Sen ruh halinden ne anlarsın! Ruh halinden anlamak için bir ruha sahip olmak gerekiyor. Sen ruhsuzsun. Ruh bir halk olmaktır. Senin varın, yoğun bir koltuk. Demirtaş'ın 'Bir oyluk canları var' sözü üzerine de Soylu, 'Bizi tehdit ediyorlar' diyor. 24 Haziran'dan sonra bunlar için özel bir hastane kuracağız. Ne ölümle tehdidi! İnsanları demokratik siyasete davet ediyoruz. Seçimle geldiniz ve edebinizle gitmeyi bilin."
 
Temelli, eski başbakan Tansu Çiller'in AKP'nin mitingine katıldığını hatırlattı, "Bu iktidarın bize ne vaat ettiğini dün Yenikapı'da gördünüz. Dün Yenikapı’da bize vaat edilen Tansu Çiller’dir, 90’lardır, OHAL’in sıkıyönetime dönüşmesidir, insanların katledilmesidir" dedi.
 
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kürt sorunu çözecek programa sahip tek partinin kendilerini olduğunu belirtti ve ekledi: "Onlar Kürt sorununun çözülmesini istemiyorlar. iktidarlarını bu çözümsüzlük üzerinden devam ettirmek istiyorlar. Haksız zenginleşerek servetlerine servet katmak istiyorlar. Biz hem savaş politikasını bitirmek hem de yolsuzluk ekonomisini bitirmek için geliyoruz. Savaş politikalarıyla, rant ekonomisi ile ayakta duruyorlar."
 
Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunun altını çizen Temelli, "Asgari ücret açlık sınırının altında. Bugün çalışanların 3’te ikisi asgari ücretle çalışıyor. 12 milyon emeklinin 9 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor. Çünkü saray dediğimiz kara delik bizim bütün hakkımızı yutuyor. O kara deliği 24 Haziran’da hep birlikte kapatacağız" dedi.
 
Bir arada yaşamı savunduklarının altını çizen Temelli, "Oylarımızın takipçisi olacağız. Bunlar çalar, onların çalamayacağı kadar oy vereceğiz. Seçim sonuçları kesinleşene kadar oylarımızın takibini yapacağız. 24 Haziran’da bizlerin gittiği sandıktan 25 Haziran’da umut çıkacak barış çıkacak. Yani HDP çıkacak. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Dönen dönsün yolundan biz dönmeyiz" diye konuştu.
 
Miting, Temelli'nin konuşmasının ardından halaylarla sona erdi.