3 Mayıs 2024 Cuma

Teleferik kazasında tahliye çalışmaları sürüyor

Konyaaltı'nda yaşanan teleferik kazasında 128 kişi tahliye edildi; 8 kabindeki 43 kişi için tahliye çalışmaları devam ediyor. Tahliye edilen 6 kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. 

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki direklerden biri  belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşerek yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi. Yaralılar, daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın helikopteriyle tahliye edildi.

Teleferik sisteminin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabinde yüzlerce kişi mahsur kaldı. Çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden yardım istenirken, gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı. 128 kişi tahliye edilirken, havada asılı halde bulunan 8 kabindeki 43 kişi için tahliye çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında tahliye edilen 6 kişi de ambulansla hastaneye sevk edildi.