18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tekirdağ'da tutsakların açlık grevi direnişi sona erdi

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsakların başlattığı açlık grevi direnişi, hapishane yönetiminin talepleri kabul etmesi üzerine 58. gününde sonlandırıldı. 

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde 19 Aralık tarihinde tutsak Vedat Erkmen'in katledilmesinin ardından can güvenliklerinin olmadığını belirterek süresiz-dönümsüz açlık grevine giren tutsaklar 15 Mart Salı günü direnişlerini sonlandırdı.

Tutsakların aileleri aracılığıyla yaptığı duyuruya göre, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi yönetiminin taleplerinin karşılanacağını belirtmesi ve bu konuda söz vermesi sonucu açlık grevi direnişi 58. gününde sonlandırıldı.

Tutsaklardan Ahmet Arif Yöyler, Habip Güler, Tufan İlbaş, Hüseyin Karadaş ve Süleyman Ucakan 17 Ocak'ta, Şahabettin Ogut, İlyas Yorgun ve Ahmet Altay ise 1 Şubat tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı. 16 Şubat'ta ise Ahmet Sürme, Kutbettin Onur ve Yunus Konak da açlık grevine dahil oldu.

Erkmen'in katledilmesinin ardından can güvenliklerinin olmadığını belirten ve açlık grevine giren tutukluların talepleri arasında birbirleriyle sohbetlerinin yasaklanmaması, özel eşyaların, radyo, not defteri, kitap ve gazetelere el konulmaması, keyfi oda baskınlarının durdurulması; keyfi oda değişimlerinin durdurulması, tel örgü ile kapatılan havalandırma bölümünün açılması, atölye etkinliklerinin devam etmesi, spor faaliyetlerine tek kişi olarak çıkarılmasına son verilmesi, gardiyanların sözlü ve fiziki hakaret ve şiddetin son bulması, çıplak arama dayatmalarının son bulması yer alıyordu.