27 Nisan 2024 Cumartesi

Tekirdağ Hapishanesi'nde işkenceye uğrayan tutsağa tecrit

Tekirdağ Hapishanesi'nde asker ve gardiyanların saldırısına uğrayan ve kafatasında kırıklar oluşan PKK davasından  tutuklu Yasin Eneç hastane sonrası koğuşu yerine tek kişilik hücreye kondu. Olaya tanık olan tutsaklar  Eneç için kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. 

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan PKK davasından tutuklu Yasin Eneç asker ve gardiyanların saldırısına uğradı. Eneç'in maruz kaldığı saldırı tutuklular tarafından bugün hapishane görüşe giden yakınlarına aktarıldı.

Aktarılan bilgilere göre; Eneç'e yönelik saldırı dün gece yaşandı. Saldırıya maruz kalan Eneç'in kafatasında kırıklar oluştu. Saldırı sonrasında hastaneye götürülen Eneç, yeniden hapishaneye getirilip, kaldığı koğuşu yerine tek kişilik hücreye konuldu.

Sağlık durumunun iyi olmadığını paylaşan tutsaklar, Eneç konusunda insan hakları ve hukuk örgütlerini harekete geçmeye davet ettiği bildirildi.

Daha önce Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde kalan Eneç, isteği dışında Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sürgün sevk edildi. Hapishane girişinde çıplak arama işkencesini reddeden Eneç, bu nedenle darp edildi, hakkında disiplin soruşturması başlatıldı ve hücre cezası verildi. Eneç'in bu yaşadıkları Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından derlenen Ekim, Kasım ve Aralık 2020 aylarını kapsayan Marmara Bölgesi Cezaevleri Hak İhlali Raporu'nda yer almıştı.