8 Mayıs 2024 Çarşamba

Tekgür: Katilleri yetiştirip sonra 'tutukladık' diyorlar

Partisine yönelik saldırı saatinde bir program olduğunu ancak iptal edildiğine dikkat çeken HDP İzmir İl Eşbaşkanı Tekgür, asıl hedefin çok sayıda kişiyi katletmek olduğunu söyledi. Saldırının failinin iktidar ve Soylu olduğunu söyleyen Tekgür, mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, partilerine yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

ETHA'ya konuşan Tekgür, o saatlerde HDP'de bir programları olduğunu hatırlattı ve asıl amaçlananın o saatte HDP'de olanların katledilmek olduğuna dikkat çekti.

Tekgür, "Bir kişi elini kolunu sallayarak içeri giriyorsa arkasında başka güçler vardır. Ki saldırı sırasında kapının önünde sivil polisler var müdahale etmiyorlar" dedi.

İktidarın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize ettiği bir katliam yaşandığının altını çizen Tekgür, şöyle devam etti: "HDP'yi hedef göstererek iktidarlarını korumaya çalışıyorlar. Bu ilk katliam değil. Soylu'nun başını çektiği, el birliğiyle yapılan katliamlardan biri. İlla ellerine silah almalarına gerek yok. Bunları yetiştirip, ellerine silah verip yönlendiriyorlar sonra da 'katili tutukladık' diyorlar. Bir kişi değil, suçlular belli. Acımız büyük. Ama öfkemiz de büyük. Mücadelemizi sürdüreceğiz."