20 Nisan 2024 Cumartesi

'Tek suçları Kürt olmaktı'

Kürt iş insanları Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, "faili meçhul" cinayetle katledilişlerinin yıldönümünde mezarları başında anıldı.
3 Haziran 1994'te Yeşilköy Çınar Otelin'de, "faili meçhul" cinayet ile katledilen Kürt iş insanları Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, Avcılar Mezarlığı'ndaki mezarları başında anıldı. Anmaya HDP Eş Genel Başkanı ve Savaş Buldan'ın eşi Pervin Buldan ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Milletvekili Hüda Kaya ile Cumartesi Anneleri'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
'DEVLET FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERDEN HABERDAR'
 
Saygı duruşunun ardından Adnan Yıldırım'ın abisi Nihat Yıldırım konuşma yaptı. Buldan, Karay ve Yıldırım'ın işkence ile katledildiğini söyledi. Devletin "faili meçhul" tüm cinayetlere ilişkin bilgisi olduğunu belirten Yıldırım, "Abimin tek suçu Kürt olmaktı. Faili meçhul öldürülenlerin aileleri olarak, adalet sağlanana kadar pes etmeyeceğiz" dedi.
 
'ACILARIN COĞRAFYASINDA YAŞIYORUZ'
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, dinmeyen acıların coğrafyasında yaşadıklarını ifade etti. Temelli, "Hakikatin gün yüzüne çıkması için ülkenin acılarla yüzleşmesi gerek, yıllardır süren adalet mucadelemizde adalet buluna kadar açımız deva edicek" diye konuştu.
 
'ADALETİN DEVLET NEZDİNDE YERİ YOK'
 
Savaş Buldan'ın eşi ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yıllar önce katledilen 3 insanın katillerinin hala insanların arasında dolandığını söyledi. Yargının olmadığı bir ülkede yaşadıklarını belirten Buldan, "Verdiğimiz adalet ve vicdan mücadelesi devlet nezdinde yer bulmadı" dedi.
 
Buldan, devlet, beka söylemleri altında cinayet işlendiğini ve katillerin ülkenin yöneticilerinden moral aldıklarını vurguladı. Buldan şöyle devam etti: "Zelal, Helin, Enes bebekleri babasız bıraktılar. Devletin bize özür borcu var, özür edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz."
 
Anma "Şehid Namırın" sloganıyla sona erdi.