24 Nisan 2024 Çarşamba

Tefrik edilen Nusaybin davasına devam edildi

Tefrik edilen Nusaybin Davası’nda tutuklu bulunan 8 kişinin duruşması görüldü. Duruşmalar ileri bir tarihe ertelendi. 
 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra da tefrik edilen (ayrılan) dava duruşmalarından 7.'si görüldü. Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar kimlik tespitiyle başladı. 

İlk olarak, Elazığ T Tipi 2 No'lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan İsmail Yılmaz hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Duruşma salonunda hazır bulunan Yılmaz, hakkında ifade veren kişilerin mahkemede dinlenilmesini ve suç unsuru sayılan delillerin mahkemede tartışılmasını talep etti. Yılmaz’ın avukatı da benzer yönde savunma yaptı. Mahkeme, duruşmayı 28 Kasım gününe erteledi. 

Ardından, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden getirilen Mehmet Zırığ ve Halil Aktaş, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden getirilen Oktay Gül, Tokat T Tipi Cezaevi'nden getirilen Ferhat Darı ve Rojhat Aydın'ın duruşmaları görüldü. Her 5 kişi de savunma için ek süre talebinde bulundu. 

Bunun üzerine mahkeme, Zırığ’ın duruşmasını 20 Kasım'a, Aktaş’ın duruşmasını 12 Aralık'a, Gül’ün duruşmasını 28 Kasım'a, Darı’nın duruşmasını 28 Kasım'a ve Aydın'ın duruşmasını 5 Aralık'a erteledi. 

Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan tutuklu Mazlum Yaş da, hakkında açılan dava duruşmasında süre talebinde bulundu. Mahkeme, Yaş'ın duruşmasını da 28 Kasım'a erteledi. 

'TANIKLAR HUZURA GETİRİLSİN' TALEBİ
Son olarak Elazığ T Tipi 2 Nolu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Süleyman Göksel Yerdut hakkında açılan dava duruşması görüldü. Yerdut, tanık olarak ismi geçen kişilerin mahkeme huzuruna getirilmesini ve kendisinin tanıklara soru sorma hakkını kullanmak istediğini ifade etti. 

Yerdut, “İşkence ile sizin bile adınıza bir şeyler söyletilip, tutuklanabilirsiniz. Bunun için işkence ile alınan ifadelerin geçerliliği yoktur. Somut delil olarak sunulan şeylerin mahkeme huzuruna çıkartılmasını talep ediyorum” dedi. Yerdut, savunma için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, Yerdut'un da duruşmasını 28 Kasım'a erteledi.