24 Nisan 2024 Çarşamba

Tecavüz 'iftira' deyince serbest kaldı, rapor sonucu tutuklandı

Z.Ç.'ye sistematik tecavüz işkencesinde bulunan ve susması için tehdit eden Osman Ç. tutuklandı. "İftira atıldığını" öne süren ve daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Osman Ç., DNA örnekleriyle tecavüzün kanıtlanması sonucu tutuklandı. 

Z.Ç.'ye sistematik tecavüz işkencesinde bulunan Osman Ç., Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nın raporu sonucu tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre, İsviçre'den 2 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki Z.Ç., misafir olarak kaldığı amcası Osman Ç.'nin sistematik şekilde tecavüz işkencesine uğradı ve yaşananları anlatmaması için tehdit edildi.

Adana'da yaşayan ablasının yanına giden Z.Ç., burada da Osman Ç. tarafından tehdit ve taciz edildi. Ablasının durumu fark etmesi üzerine Z.Ç., intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Z.Ç, Adana Cumhuriyet Savcılığı'nda Osman Ç. hakkında şikayetçi oldu.

OSMAN Ç.'NİN AİLESİ TECAVÜZÜ YALANLADI
30 Temmuz'da gözaltına alınan Osman Ç., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Tanık olarak ifadeleri alınan Osman Ç.'nin kardeşleri S.Ç, ile K.Ç. de, Z.Ç.'nin psikolojik sorunları olduğunu idida etti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI
Aynı gün "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan savcılık tarafından adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Osman Ç., "suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının şüpheli aleyhine değişme ihtimali ve toplanan deliller" gerekçesi ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AVUKATLARIN KARARA İTİRAZLARI REDDEDİLDİ
Z.Ç.'nin avukatlarının Osman Ç.'nin tutuklanması amacıyla karara itiraz dilekçeleri de reddedildi. Osman Ç.'nin ailesi ise Z.Ç.'nin İsviçre'de yaşayan annesini arayarak şikayeti geri çekmesi için tehdit etti.

DNA ÖRNEKLERİ İLE KANITLANDI
Bir süre sonra Z.Ç. ve Osman Ç.'den alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Hazırlanan uzmanlık raporunda toplanan delillerde Osman Ç.'nin DNA'sı ile uyumlu meni bulunduğu aktarıldı. Bunun üzerine Z.Ç.'nin avukatları Osman Ç.'nin tutuklanması talebiyle mahkeye başvurdu.

14 Eylül'de gözaltına alınan Osman Ç., "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklandı.

ANNE: DEVLETLE İLİŞKİSİ OLAN AİLE, BUNA GÜVENİYORLAR
Z.Ç.'nin annesi F.A., suçluların cezalandırılmasına destek vermeleri için İsviçre'deki makamlara başvurdu. F.A., "Kızım korktuğu için başta ses çıkartamamış. Korkutmuşlar kızımı. Beni de arayıp, korkutmak istiyorlar. Devlet ile ilişkisi olan aile. Buna güvenerek, rahat rahat tehdit ediyorlar. Kardeşleri S. ve K. da olayı örtbas etmek için uğraştılar. Ama ben bunun peşini bırakmayacağım. Bunu örtbas etmeye çalışanlar da suç ortağıdır. Onların da yargılanması ve tutuklanması gerekiyor" dedi.