23 Nisan 2024 Salı

Tecavüz failleri tutuklanmadı

Bodrum'da bir kadına tecavüz eden iki erkek ilk kez hakim karşısında çıktı. Deniz Işıldar ve Ersin Ünver isimli erkeklerin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6 Eylül 2021 tarihinde, bir kadına tecavüz eden Deniz Işıldar ve Ersin Ünver hakkında açılan davanın ilk duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, tutuksuz yargılanan failler ve tecavüze uğrayan kadın hazır edilirken, duruşmayı Bodrum Kadın Derneği de takip etti.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, ifadesi alınan kadın emniyette verdiği beyanlarını tekrar ederek olay gününe dair içeceğine madde karıştırıldığı için bazı ayrıntıları hatırlamadığını belirtti.

Fail erkekler ise, ifadelerinde bilindik sözlerle kendilerini aklamaya çalıştı. Ardından faillerin avukatlarının talebiyle tanıkların dinlenmesine geçildi. Duruşmada 4 tanık da faillerin lehine ifade verdi.

Kadının avukatlarından Funda Ekin, tanıkların beyanlarının çelişkili ve yönlendirilmiş olduğunu belirterek, suç delillerini karartma durumu olmasına dikkat çekerek, faillerin tutuklanmasını talep etti. Ekin ayrıca, faillerin telefonlarına ilişkin HTS kayıtlarının incelenmesini istedi.

Bodrum Kadın Derneği avukatlarından Evrim İnan da, yeni tanıkların dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, faillerin tutuklanma taleplerini reddederek, faillerin telefonlarının HTS kayıtlarının alınmasına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.