19 Mayıs 2024 Pazar

Tecavüz faili Bilgili hakkında tutuklama talebi reddedildi

Veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunan, tutuklanan daha sonra ise serbest bırakılan Prof. Dr. Bilgili yargılandığı davanın 8. duruşmasında savcılık tutuklama istedi ancak mahkeme heyeti tutuklama talebini reddederek, davayı mayıs ayına erteledi. 

Ankara'da, 2 Nisan 2019'da sahibi olduğu VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi'nde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan ve itiraz üzerine serbest bırakılan Prof. Dr. Hasan Bilgili ile delilleri yok etmede ona yardım eden veteriner hekim Serkan Durmaz ve Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında açılan davanın bugün 8. duruşması Ankara Adliyesi'nde görüldü. 

Ayrıca Ç.B.'ye destek olmak için pek çok kadın ve kadın örgütü duruşmayı izlemeye geldi. 2 kez duruşma salonunun değiştiği dava Sıhhıye Adliyesi'nde D Blok 24 No'lu salonda görüldü.

Tecavüze uğradığını söyleyen Ç.B.'nin iç çamaşırında sanığın DNA'sının bulunmasına yönelik rapor bu duruşmada sunulurken savcılık tutuklanma talebinde bulundu.

Ardından Mahkeme Heyeti, sanık Hasan Bilgili hakkında tutuklu yargılama talebini reddederken adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının devam etmesine yönelik karar verdi.

Duruşmada Serkan Durmaz hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolün devamına, Hüseyin Şenyurt hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına, tutukluluk taleplerinin ise ayrı ayrı reddine karar verildi. Karar duruşması ise 11 Mayıs'ta saat 10.30'da görülecek.