18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tecavüz faili AKP'li Belediye Başkanı'nın koruması çıktı

Şırnak'ta 15 yaşında bir  kadın tecavüze uğradı, seks işçiliğine zorlandı. Tecavüz  saldırısında bulunanlardan Cengiz Aydemir'in AKP'li Uzunceçit Belediye Başkanı Cemil Yıldız'ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı. Serbest bırakılan sanıklar itiraz üzerine tutuklanırken, savcılık dosyaya gizlilik kararı getirdi. 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde 15 yaşındaki S.A.'nın seks işçiliğine zorlandığı ortaya çıktı. S.A.'ya tecavüz edenlerden Cengiz Aydemir, Semyan Yıldız'ın korucu oldukları öğrenildi. Cengiz Aydemir'in aynı zamanda AKP'li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız'ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı. Tecavüz S.A.'nın ekim ayında gebe kalması üzerine adli mercilere yansıdı.

Üvey annesi tarafından seks işçiliğine zorlandığını ve sistematik olarak şiddet gördüğünü anlatan S.A., Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre karakola verdiği ifadede korucu olan Cengiz Aydemir'in tecavüzüne uğradığını daha sonra da Aydemir, Semyan Yıldız ile birlikte olmaya zorlandığını belirtti. 

Evden kaçmak istediği sırada başına demirle vurulduğunu ve daha sonra mahalleli tarafından sağlık ocağına ulaştırıldı. Durumunun ciddi olması üzerine önce Uludere Devlet Hastanesine oradan da Şırnak Hastanesine kaldırılan S.A., kendisini darp ettiği için üvey annesinden şikayetçi oldu. Hamile olduğunu öğrendikten sonra ise üvey annesi B.A., Cengiz Aydemir ile Semyan Yıldız hakkında 14 Mart'ta şikayette bulundu. 

Üvey anne B.A., Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız gözaltına alındı, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sanıklar serbest bırakıldı, bunun üzerine yapılan itirazın ardından B.A. seks işçiliğine zorladığı için Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız ise "nitelikli cinsel istismar" suçlarından tutaklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Hapihanesi'ne gönderildi.

Savcılık, dosyaya kısıtlılık kararı getirdi.