10 Mayıs 2024 Cuma

TDİ'den Şenyaşar ailesine ziyaret

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Şenyaşar ailesini adalet nöbetinin 316. gününde ziyaret etti. TDİ, haksızlıklara karşı birleşik adalet talebiyle mücadele çağrısı yaptı. 

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesini İstanbul'dan gelen Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ziyaret etti. Heyete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü de eşlik etti.

Ziyarete ilişkin konuşan İnisiyatif sözcülerinden Hüseyin İldan, "Bizler Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi olarak ailemizin sürdürdüğü adalet nöbetini bulunduğumuz her alanda duyurusunu, çağrısını ve bu adalet nöbetlerinin büyütülmesinin anlam ve önemi üzerinden mücadelesini yürütüyoruz. Her şart ve koşulda onlarla birlikte bir arada olma, birlikte mücadele etmeyi kendimize görev, sorumluluk olarak ifade ediyoruz. Bu bakımdan topluma da çağrımızı şudur; burada da sürdürülen bir mücadele var. Herkesin bulunduğu her alanda bu mücadeleye sahip çıkmasını istiyoruz. Ancak birleşik bir adalet talebiyle başarabiliriz" dedi.

İnisiyatif sözcülerinden Uğur Karadaş, adliye önünde bir ailenin adalet çığlığının yankılandığını söyledi. Uğur, Şenyaşar ailesinin adalet talebine yabancı olmadıklarını belirterek, "Bu adalet talebini üniversitelerde kayyım istemeyen öğrencilerin eylemlerinde vücut bulmuş taleplerinden biliyoruz. Hapishanelerde hasta tutsaklık sorunundan biliyoruz. ATK raporlarıyla tahliyelerine izin verilmeyen ve günden güne hapishanelerden gelen ölümlere kayıtsız kalmayacağımızı söyleyerek, hapishanelerden yükselen adalet nöbetinden biliyoruz. 30 yıl cezaevlerinde kalmış ama devletin 'iyi halli' görmediği gerekçesiyle infazları yakılan tutsakların içeriden yükselttikleri adalet talebinden biliyoruz. Kadınlara dönük katliam, taciz ve tecavüzlerden, iyi hal indirimi alan, kravat takan erkeklerin yargılanmadığı ve kadınların yükselttiği adalet talebinden biliyoruz. Çorlu tren katliamında devletin hatası göz göre göre ortadayken adil yargı alamayan ailelerin çığlığından biliyoruz" şeklinde konuştu.

Heyetin ardından konuşan Emine ve Ferit Şenyaşar da katılımcılara teşekkür etti. Heyet aileyle bir müddet nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı.