19 Mayıs 2024 Pazar

TCDD: Çorlu'da kusurumuz da ihmalimiz de yok

TCDD, Çorlu'da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında 'herhangi bir kusur ve ihmallerinin' bulunmadığını savundu.
Çorlu'daki tren kazasınını ardından kamuoyunun tepkisini çeken TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın görevden alınarak yerine vekaleten Ali İhsan Uygun atanmıştı.
 
Görevden alma nedeni TCDD'nin ihmal ve kusurları olarak gösterilse de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin de yaralandığı Çorlu'daki tren faciasına ilişkin açılan davalar bir arpa boyu mesafe alamadı.
 
Son olarak hayatını kaybeden 25 kişiden biri olan 59 yaşındaki Fethiye Yıldız'ın çocukları Özkan Yıldız ve Özay Duran, TCDD'ye başvurarak, 100'er bin TL tazminat talebinde bulundu.
 
TCDD yanıt vermeyince TCDD Genel Müdürlüğü ile TCDD Taşımacılık AŞ'ye de tazminat davası açıldı. Dava için TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından gönderilen dilekçede, 'Şirketin ya da çalışanlarının herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır. Bu nedenle kaza sebebiyle müvekkil şirketin sorumlu tutulabilmesi hukuken ve fiilen imkânsızdır" ifadesi kullanıldı.