4 Mayıs 2024 Cumartesi

Taylan Kulaçoğlu 30 gündür tecritte: Taylan'ı bırakın

Yandaş medya ve Ak Troller tarafından hedef gösterilerek tutuklanan Taylan Kulaçoğlu 30 gündür tecritte. Kulaçoğlu'nun muhalif kimliği nedeniyle siyasi olarak rehin tutulduğunu söyleyen anna Saliha Kulaçoğlu, oğlu için adalet istedi. 

Sosyal medya üzerinden muhalif hesaplara yönelik linç kampanyasına karşı oluşturulan İsimsizler Hareketi'nin Ak Troll hesaplarını kapattırması ardından yandaş medyanın hedef göstermesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu, 30 gündür tecritte tutuluyor.

Burhaniye Hapishanesi'nde tutsak bulunan Kulaçoğlu için ailesi ve avukatları İHD'de açıklama yaptı. Açıklamaya, Kulaçoğlu’nun annesi Saliha Kulaçoğlu, ablası Özen Kulaçoğlu, avukatı Tamer Doğan ve  İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri katıldı.

Taylan Kulaçoğlu'nun tutuklanma ve hapishane süreciyle ilgili bilgi veren avukat Tamer Doğan, müvekkilinin uydurma gerekçelerle, hukuksuz, mesnetsiz bir şekilde, iktidarın yargıya müdahalesi sonucu tutuklandığını söyledi. 

TÜM ADLİ AŞAMALARI AVUKATSIZ YAPMAYA ÇALIŞTILAR
Av. Doğan şöyle konuştu: "Sabaha kadar Taylan'ı tutuklayacak hakim aradılar. Taylan'ı tutuklayacak hakim bulamıyorlardı, onu buldular. Evi sabah tekrar basıldı. İşlemleri bütün aşamalarda avukatsız yapmaya çalıştılar. Emniyette de avukatsız yapmaya çalıştılar. Bütün hukuksuzlukları denediler. Bizlerin baskıları sayesinde ancak savcılıkta avukat eşliğinde ifade verdi. Ancak son anda biz yetişemedik, bu ayak oyunlarına. Balıkesir'den hızlıca Ayvalık'a getirmişler. CMK'den bir atadıkları bir avukatla, haberimiz olmadan SEGBİS marifetiyle hızlı bir tutuklama kararı okuyarak tutukladılar. Zaten önceden verilmiş bir karardı. En önemli husus şu: bir gün önce serbest bırakıldığı koşullarda hiçbir değişiklik olmadı."

Doğan, 30 gündÜr tecritte olan Taylan Kulaçoğlu’nun yasal haklarını kullanamadığı, keyfi gerekçelerle müvekillinin mağdur edildiğine dikkat çekti ve kamuoyunun duyarlı davranmasını istedi.

OĞLUM SİYASİ KARARLA TUTUKLU
Kulaçoğlu'nun annesi Saliha Kulaçoğlu ise oğlunun muhalif olduğunu hatırlatarak, ilk kez tutuklandığı 2013 yılından sonra bir çok tehdit ve baskıyla karşı karşıya kaldıklarıı söyledi. Dükkanlarına bile el konulduğunu kaydeden anne Kulaçoğlu, tüm bunlara rağmen oğlunun kararlılıkla yoluna devam ettiğini belirtti. Artan saldırılar nedeniyle oğlunun hayatından endişe duymaya başladığını da ifade eden Kulaçoğlu, "Oğlum muhalif olduğu için, AKP'ye politik eleştiriler yaptığı için tutuklu. Oğlum hayatı boyunca haksızlığa uğrayanlarla dayanışma içinde oldu. Siyaseti eleştirmek, muhalif olmak ve insanlarla dayanışmak suç mu? Bir anne olarak oğlumla gurur duyuyorum. Mücadelesini sahipleniyorum. Taylan'ın tutuklanması siyasi bir karardır ve rehin olarak tutulmaktadır. Sağlığı cezaevinde kalmak için uygun değil. Oğlum için adalet istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kardeşinin derhal serbest bırakılmasını isteyen Özen Kulaçoğu "Paylaşımlarını hiçbir kapalı ortamlarda yapmamıştır. Bütün hesapları herkesin görebileceği şekildedir. Bu düşünceler hiçbir şekilde suç değildir. İsimsizler Hareketi'nin verdiği rahatsızlıktır" dedi.

KULAÇOĞLU İÇİN ÇAĞRI
İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de yaptığı konuşmasında sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan çok sayıda kişi tarafından başvuru aldıklarını, bunun da daha baskıcı bir yönetim anlayışının dayatılmaya çalışıldığının göstergesi olduğunu belirtti.

Baskılara karşı toplumsal muhalefetin örgütlenmesinin önemi üzerinde duran Yoleri, "Tepkilerin ortaklaştırıldığı mecraların oluşturulması oldukça önemli. Buradan Taylan'a yönelik haksızlığın son bulması çağrısı yapıyoruz. Sağlığıyla ilgili endişeler çok yerinde. Hapishanelerden derneğimize çok sayıda başvuru yapılıyor. Özellikle salgın döneminde hapishanelerde sağlığa erişimin tamamen imkansız hale geldiğini görüyoruz" diye belirtti.

#TAYLANISERBEST BIRAKIN
Öte yandan Taylan Kulaçoğlu da bir mesaj göndererek, 30 gündür rehin tutulduğunu belirtti. Taylan Kulaçoğlu, "Siyasal iktidarın 'emir vermesi' sonucu 30 gündür Burhaniye T tipi Hapishanesinde rehin tutulmaktayım, özgürlüğüm siz onurlu, fedakar dostlarımın elinde. Kardeşiniz Taylan'ı yalnız bırakmayın" dedi.

İsimsizler Hareketi de twitterda #TaylanıBırakın eylemi düzenledi. Çok sayıda paylaşım yapılan paylaşımlarda, Kulaçoğlu'nun serbest bırakılması istendi.