27 Nisan 2024 Cumartesi

Taştekin: Suriye savaşı helallik kaldırmaz

Yazar Fehim Taştekin, Sedat Peker'in Türkiye'nin desteklediği El Nusra çetesine gönderilen silahlarla ilgili yaptığı ifşaatlara dair "MİT, TSK-Jandarma'nın yanı sıra İHH gibi sivil kılıflı örgütlerin rolünü bilerek es geçiyor" dedi.

Yazar Fehim Taştekin, çete lideri Sedat Peker'in Suriye'deki Türkiye destekli çetelere taşınan silahlarla ilgili ifşaatına dair "MİT, TSK-Jandarma'nın yanı sıra İHH gibi sivil kılıflı örgütlerin rolünü bilerek es geçiyor" dedi.

Taştekin sosyal medyasından yaptığı açıklamalarda şunları belirtti:

"Peker'in Suriye'de silahların SADAT eliyle Nusra'ya (ElKaide/IŞİD) gittiği ve milyarlarca dolarlık yasadışı ticaretin Saray'dan idare edildiği ifşaatı olup bitenlerle ilgili devede kulak. MİT, TSK-Jandarma'nın yanı sıra İHH gibi sivil kılıflı örgütlerin rolünü bilerek es geçiyor.

"Türkiye'den silahlarla giren cihatçıların Haziran 2011'de Cisr el Şuğur'da yaptığı katliamla başlamak lazım. CIA'nin Körfez parasıyla Balkanlardan toplayıp Suudiler, Katarlılar ve Ürdünlülerle TR'ye naklettiği silahlarla devam etmemi. Sonrası 2000 TIR'lık silah itirafı vs.

"Ve tabii yağma faslı konuşulacaksa Halep'in Şeyh Neccar Organize Sanayi Sitesi ve diğer sanayi merkezlerindeki makine ve malların çalınıp TR'ye getirilmesi suçuyla başlamalı. Bu tesisleri gezip hallerini görmüştüm. Şimdi ticaret tamamen Nusra ile sürüyor çünkü kapı onların elinde

"Peker, Erdoğan'a 'Peki abi gel helalleşelim' diyor ama Suriye savaşı helallik kaldırmaz: Terör örgütlerinin silahlandırılması, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları, demografik yapıya müdahale-etnik temizlik ve yağma suçları liste halinde uzuyor. Bunu büyük bir Divan paklar."