19 Mayıs 2024 Pazar

Taşkıran: Kadınlar daha fazla örgütlenmeye ihtiyacı var

SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, kadınların daha fazla örgütlenmeye ve örgütlü kadınların bulaşıcı cesaretine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Taşkıran, SKM'nin bu sorumluluk ile hareket ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesi "Kadınlar buluşuyoruz, birbirinden öğreniyoruz" şiarıyla biraraya geldi.
 
BEKSAV Bahar Bahçe'de yapılan etkinliğe SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinliğin yapıldığı salona "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınlar birlikte güçlü", "Ev işlerini marslılar yapsın", "Şiddete krize karşı isyandayız, özsavunmadayız", "Şiddete tacize tecavüze erkek adalete karşı 25 Kasım'da sokağa" dövizleri asıldı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, "25Kasım25Kadın" mottosuyla erkek şiddeti sonucu katledilen ve özsavunma hakkını kullanan kadınlara dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran ise SKM'nin 21 Kasım'da kurulduğunu hatırlattı. Taşkıran, "Partinin yarısı olarak özerk örgütlenen ve kadın devrimi perspektifine sahip olan SKM'nin kadın kitlelerinin örgütlenmesinde önemli bir yerde duruyor" diye belirtti.
 
Taşkıran, aynı zamanda parti içi erkek egemenliği ve kadın gündemleri ile ilişkilenmeme pratiğinin de pratik mücadelede önemli bir eşik yakaladığını söyledi.
 
'Kadınlar Birlikte Güçlü' toplantılarına da değinen Taşkıran, kadınların ortak mücadele hattının oluşturulmasının önemli olduğunu, özellikle Kürt kentlerinde kayyumların kadın düşmanı politikalarına karşı birlik olunması gerektiğini vurguladı.
 
Kayyumların Kürt kadınlarını erkek egemenliği ile yalnız bırakmaya çalıştığını ifade eden Taşkıran, OHAL ile başlayan kadını eve hapsetme politikalarının her alanda artarak devam ettiğini ve ev içindeki erkeği cesaretlendirdiğini söyledi.
 
Kadınların daha fazla örgütlenmeye ve örgütlü kadınların bulaşıcı cesaretine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Taşkıran, SKM'nin bu sorumluluk ile hareket ettiğini ve etmeye devam edeceğini ifade etti.
 
Taşkıran, ekonomik krizle birlikte işçi ve direnişteki kadınların güçlendirilmesi gerektiğin kaydetti.
 
Etkinlik, 25 Kasım'a sayılı günler kala kadınlara ulaşmanın yollarının tartışılması ile devam etti.