17 Mayıs 2024 Cuma

'Taşıma yoluyla Kars'ın iradesine el koydular'

Kars'ta taşımalı seçmenle halk iradesinin gasp edilmesine tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ile Kenan Karahancı, belediyeyi kazandıklarını ancak Kars'ın iradesine el koyulduğunu vurguladı.

Taşımalı seçmenle halk iradesinin gasp edildiği Kars'ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Örgütü basın toplantısı düzenledi. İl binasında yapılan açıklamaya DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı katıldı.

'KÜRT HALKI TESLİM OLMADIĞINI GÖSTERDİ'
Türkiye haritasında Cumhur İttifakının büyük bir kan kaybı yaşadığını ifade eden Gülistan Kılıç Koçyiğit, 2016 yılından beri kesintisiz devam eden kayyum rejimine karşı Kürt halkının muazzam bir duruş gösterdiğini söyledi.

Bu seçimde de hileye başvurarak belediyeleri sandıkta çalmaya çalışan anlayışa karşı zafer elde edildiğini söyleyen Koçyiğit, "Dün sandık sonuçlarında çok açık ve net Kürt halkı mücadelesini sahiplendiğini, partisinin etrafında kenetlendiğini, kültürünü, tarihi, dilini sahiplendiğini ve bu faşizme teslim olmadığını gösterdi" dedi.

'3 BİN 264 OY FARK VAR, TAŞIMALI SEÇMEN SAYISI 3 BİN 821'
İki aydır sahada olduklarına ve aralıksız çalıştıklarına dikkat çeken Koçyiğit, "Kars'ta neredeyse girmedik ev, sıkılmadık el bırakmadık. Dün elde ettiğimiz sonuçlar itibari ile Kars'ta bizden alınan Kağızman ve Digor belediyesini geri aldık, kayyım ile gasp edilen Dağpınar belediyemizi geri aldık.Bu çok önemli bir başarıdır. Kars'ta 3 belediye aldık, 8 belediye meclis üyesi, 7 il genel meclis üyemiz var ve bunlarla yeni dönemde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kars merkez açısından, belediyeyi almış gibi görünen ama aslında gasp eden MHP ile aralarında 3 bin 264 oy farkı olduğunu belirten Koçyiğit, kente dışarıdan getirilen seçmen sayısının 3 bin 821 olduğuna işaret etti.

'MHP'NİN BİZİM İÇİN HİÇBİR KARŞILIĞI YOKTUR'
"Bu kadar asker, polis, güvenlik gücü bu kente tatbikat adı altında yerleştirildi. Kentteki yurtlar boşaltıldı ve dışarıdan getirilen bu kaçak seçmenler yerleştirildi. Bunlar yurt önlerinde ellerinde silahlarla poz verip fotoğraflar çektiler" diyen Koçyiğit, bu taşımalı seçmenler olmasaydı resmi olarak Kars Belediyesi'ni aldıklarını söyledi.

Koçyiğit, şöyle devam etti: "Biz burada belediyeyi kazandık ve belediyemiz gasp edildi. AKP iki dönem sonradan belediyelere kayyım atayarak gasp ediyordu ve herkes bunun kanunsuz, hukuksuz bir yöntem olduğunu biliyorduk. Onlar da bu kanunsuz yöntemi daha fazla devam ettiremeyeceklerini anladılar ve bu dönem yeni bir kayyım modeli buldular. Kars belediyesini kazanmış gibi görünen MHP'nin bizim için hiçbir karşılığı yoktur. Valilikten bir partiye geçen kayyım söz konusudur. Maalesef bir dönem daha bu kent kayyım ile yönetilecek."

'BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI'
Bu defa sandıkta kayyum atandığını belirten Kars Belediye Eşbaşkan adayı Arzu Savaş Derman, "Ne biz ne halkımız bunu kabul etmeyecektir. Çünkü demokratik bir zeminde seçimi yaşayamadık. Bize karşı birçok güçler birleşti. Taşıma yoluyla Kars'ın iradesine el koydular. Bu bir darbedir.  Kars'ı daha önce görmeyip sırf oy kullanma için gelenler, oy kullandıktan sonra tarihi kalede hatıra fotoğrafları çekip anı bırakmak istediler, onlar için bu kirli bir anı olarak tarihe geçecek. Kars halkının vebali onların boyunlarında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kars Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı ise "Dışarıdan getirilen 3 bin 821 seçmen çıkartıldığında gerçek tablo ortaya çıkacaktır. Her ne kadar 'Belediyeyi kazandık' deseler de halkımız bilsin ki belediyeye kayyım atandı. Haksızlığa, zulme karşı iradesine, geleceğine sahip çıkan Kars halkına teşekkür ediyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz devam edecektir" dedi.