20 Mayıs 2024 Pazartesi

Taşeron işçinin direnişi 37. gününde

Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan taşeron işçi Kenan Güngördü, 37 gündür belediye önünde direnişte. Neden işten atıldığını dahi bilmeyen Güngördü, ?Emniyet arşiv kaydında ne var ben de bilmiyorum, açıklansın" diyor.
AKP/Saray iktidarının taşerona kadro düzenlemesi nedeniyle çok sayıda taşeron işçi işsiz kaldı. 
 
Kadroya alınabilmek için işçilere güvenlik soruşturması şartı getirildi. Adli sicil kaydı olmamasına rağmen emniyetin istihbarat raporlarıyla soruşturmadan geçemeyen çok sayıda işçi işsiz kaldı.  
 
O işçilerden birisi de Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışan Kenan Güngördü. 
 
Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldığını söyleyen Güngördü, bir ayı aşkın süredir Adli Sicil belgesiyle birlikte Zeytinburnu Belediyesi önünde direnişte. 
 
ETHA'ya konuşan Güngördü, iktidarın “taşerona müjde” diye KHK ile getirdiği düzenleme nedeniyle işsiz kaldığını belirtti. Çeşitli iş yerlerinde 19 yıldır taşeron işçi olarak çalıştığını söyleyen Güngördü, "Son olarak çalıştığım Zeytinburnu Belediyesinde taşerona kadro 'müjdesiyle' işsiz kaldım. Burada haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele ediyorum" dedi. 
 
'ARŞİV KAYDI AÇIKLANSIN BEN DE SUÇUMU ÖĞRENEYİM'
 
Tüm bu yaşananları OHAL'e bağlayan Güngördü, şöyle devam etti: "Suçumuzu dahi öğrenemeden gizlilik kararı koyarak işsiz bırakıldık. Tazminat hakkımızı alamıyoruz. Bunun yanında fişleyip atıyorlar. Yani bundan sonra hiçbir yerde sigortalı olarak çalışamayacak şekilde işten çıkarıyorlar. Bu adaletsizliğe karşı defalarca burada basın açıklaması düzenledim. Çağrımı yineledim. Emniyet arşiv kaydında ne var ben de bilmiyorum, açıklansın."
 
Sesini duyurmaya çalıştığını, fakat istediği düzeye ulaşmadığını ifade eden Güngördü, sendikalar ve ilerici kesimlerden gerekli ilgiyi görmediğini kaydetti.
 
Güngördü, halkın kendisine destek verdiğini, yanına gelip “Ne yapabiliriz? İmza kampanyası başlatalım mı? Burada ne yiyorsun ne içiyorsun” diye soran onlarca vatandaş olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Ancak zaman zaman saldırıya da uğradığını anlatan Güngördü, "Bazen neden burada oturuyorsun diye bazen de attığım sloganlar bahane edilerek saldırıya maruz kaldım" dedi.
 
İşini geri alana kadar mücadeleye devam edeceğini belirten Güngördü, "İşimi geri alana kadar kaç gün devam ederse etsin burada oturma eylemime devam edeceğim" diye konuştu. 
 
Pazar günü şu an direnişte olan ve geçmişte direnenlerle birlikte forum düzenleyeceklerini bildiren Güngördü, herkesi foruma davet etti.