28 Mart 2024 Perşembe

Taşdemir: Değişim kadınlarla gelecek

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Taşdemir, "Kadınların siyaset yapmasından korkuyorlar. Onun için bizler bir kez daha 24 Haziran'da kadınların siyasetten uzaklaştırılmasına karşı daha güçlü olarak parlamentodaki yerimizi alacağız" dedi.
ANKARA- HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, 24 Haziran seçimlerine ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 
 
Seçimlere yönelik Kadın Meclisinin görüşlerini paylaşacağını söyleyen Taşdemir, "Kadın ittifakının heyecanı ile 24 Haziran'a hazırlanıyoruz. AKP-MHP ittifakı kadın karşıtı politikasıyla, tecrit ve siyasi soykırım politikalarıyla, yolsuzluklarla, Afrin'e yönelik işgal ile ülkeyi bir krizin içine sokmuştur. Bu krizi aşmanın yolu olarak panik seçim süreci başlatıldı" dedi.
 
"Kurumsallaştırılmak istenen faşizm kadar, kadın düşmanlığı da kurumsallaştırılmaya çalışılıyor" diyen Taşdemir, HDP'nin eşit temsiliyet konusunda verdiği mücadelenin de engellenmeye çalışıldığını kaydetti. Taşdemir, "Kadınların siyaset yapmasından korkuyorlar. Onun için bizler bir kez daha 24 Haziran'da kadınların siyasetten uzaklaştırılmasına karşı daha güçlü olarak parlamentodaki yerimizi alacağız" dedi. 
 
Kadınlara sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Taşdemir, aday adaylık başvurusu yapan kadınlara teşekkür etti. Taşdemir, ekledi: "Değişim HDP ile değişim kadınlarla gelecek."