16 Nisan 2024 Salı

Taşdemir Ağrı'daki yolsuzluk ve torpili bakanlara sordu

Ağrı Valisi, 2018 yılının Mart ayında yapılacağını söylediği projelerin hiçbirini gerçekleştirmedi. Patnos'da ise İŞKUR'un işe yerleştirdiği kişilerin tamamı AKP'li ya da AKP'ye yakın kişiler.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı Valisi'nin 2018 yılı Mart ayında yapacağı faaliyetleri neden yapmadığını ve İŞKUR aracılığı ile işe alımlarının neden sadece AKP'liler ve yakınlarını kapsadığını ilgili bakanlara sordu.
 
HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın 2018 yılı Mart ayında sosyal alanlar, peyzaj ve altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 220 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini ve Nisan şehir merkezinde sıcak su (kaplıca) için sondaj vurulacağını söylemesine rağmen neden çalışma başlatılmadığını sordu.
 
VAAT VAR İCRAAT YOK
 
Söz konusu projelerin ihale ve yapım çalışmalarının hangi aşamada olduğunu soran Taşdemir, şu soruları sordu:
 
"- Vali’nin kısmen açıkladığı projelerin tam kapsamı nedir ve her biri için öngörülen yatırım miktarı ne kadardır?
 
- Valinin açıklamasından 8 ay sonra Eleşkirt kayak tesisini aktif hale getirme çalışması hangi aşamadadır?
 
- Nisan 2018’in ilk haftasında sondaj vurulacağı söylenen Ağrı şehir merkezindeki kaplıca suyu için çalışmalar yapılmış mıdır, bu çalışmalar hangi aşamadır?"
 
PATNOS'TA AKP TORPİLİ
 
Taşdemir, Ağrı'nın Patnos ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe alınanların tamamına yakınının AKP üyesi, AKP yetkililerinin akrabaları veya AKP’ye yakın isimler olduğunu belirtti.
 
Patnos'daki "torpil ve kayırmacılığı" Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un gündemine getiren Taşdemir, 2015-2018 yılları arasında Ağrı merkez ve ilçelerinde İŞKUR’a kaç iş başvurusu yapıldığını ve bunların kaçının olumlu sonuçlandığını sordu. 
 
İşe alımların Ağrı merkez ve ilçelerine göre dağılımını da soran Taşdemir, Bakan'a İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda AKP’ye yakın kişilere torpil ve kayırmacılık yapıldığı iddialarına karşın herhangi bir soruşturma açmayı düşünüp düşünmediklerini de sordu.