19 Mayıs 2024 Pazar

'Taş ocaklarına karşı mücadele sürecek'

Mersin'in İnsu Mahallesi'nde yapılmak istenen taş ocağına karşı mücadele eden halkla bir araya gelen HDP Ekoloji Komisyonu, halkın sorunlarını dinledi. Yapılan konuşmalarda direnişin ve mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, ekoloji ve doğa talanlarının yaşandığı alanlarda halkla bir araya geliyor. HDP'lilerin dört günlük halk buluşmaları, Yenişehir, Toroslar, Mezitli ve Akdeniz ilçelerinde doğa talanına karşı mücadele eden mahalleleri ziyaret edecek. Bu mahallelerden biri de İnsu Mahallesi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, HDP Ekoloji Komisyonu ve HDP'lilerin ilk durağı İnsu oldu.  Yenişehir ilçesine bağlı kırsal İnsu Mahallesi'nde yapılmak istenen taş ocağına karşı mücadele eden mahalle sakinlerini ziyaret eden heyet, halkın sorunlarını dinledi.

'YAŞAM ALANLARI YOK OLUYOR'
Burada konuşan HDP'li Rıdvan Turan, İnsu Mahallesi'ne yapılacak taş ocağının köyün tüm yaşam alanlarını yok edeceğini belirtti. Taş ocağının yapılmak istediği alanda endemik bitki ve hayvan türlerinin çok fazla olduğunu ifade eden Turan, "Bu alan İnsu köyü ve diğer köylere de su veren bir alandır. Burada patlatılan dinamit sarsıntılarıyla bu su kaynaklarını yok olacak. Aynı zamanda tarihi milyonlarca yıla dayanan bitki ve hayvan fosillerini barındıran bir alandır. Bu açından SİT alanı olarak alınması ve değerlendirilmesi gerekir. Buranın SİT alanı olması için başvuruda bulunacağız. Ankara'daki jeologlarla görüşeceğiz. Ne yazık ki bu ülkede kıymetli olan ne varsa onun üzerinden para kazanmaya çalışıyorlar. Böyle kıymetli yerlerin çocuklarımıza intikal etmesi bizim için en büyük değerdir. Biz halkımızla beraber taş ocaklarına karşı sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

Program kapsamında yarın Toroslar ilçesine bağlı Kerimler, Gözne ve Ayvagediği mahalleleri ziyaret edilecek.