10 Mayıs 2024 Cuma

Tarım Orkam-Sen'li kadınlar: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Tarım Orkam-Sen yöneticisi kadınlar, doğa talanına ve tarım alanında çalışan kadınlara uygulanan mobbinge tepki gösterdi. Sendika Kadın Sekreteri Baysal, "Emek ürettiğimiz her yerde kadın hakları için mobbinge ve şiddete karşı mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası (Tarım Orkam-Sen), Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, doğa talanına ve tarım alanında çalışan kadınlara yönelik mobbinge tepki gösterdi. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Jin, jîyan, azadî" yazılı pankartların asıldığı basın toplantısında Tarım Orkam-Sen Genel Kadın Sekreteri Serap Baysal açıklama yaptı. Baysal, "Kapitalizmin doğa ve yaşama karşı vahşice tutumu emek alanında kadınlara karşı ötekileştirici şekilde mobbing olarak, ekoloji alanında da rantçı ve güvenlikçi politikalar şeklinde gündelik yaşamda kendini hissettiren yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının özgürleşen ve direnen kadınlara bir saldırı olduğunu vurgulayan Baysal, doğayı ve yaşam alanlarını savunan kadınların 'terörist' ilan edilmesine tepki gösterdi. Baysal, şunları söyledi: "Doğaya nesne olarak yaklaşan ve o şekilde davranan sistem, toplumu da bu temelde hareket etmeye zorlamaktadır. İkizdere'den Dersim'e doğası için direnen kadınların terörist ilan edilmesi de doğanın kendi refleksiyle birlikte büyüyen kadınların direnişi karşısında iktidarın geliştirdiği politikalardan ve anlayışından bağımsız olmadığını düşünüyoruz."

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Saldırılar karışsında mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Baysal, "Tarım Orkam-Sen'li kadınlar olarak yaşamda ve emek ürettiğimiz her yerde kadın hakları için mobbinge, şiddete, tacize, tecavüze ve savaşa karşı mücadelemizi büyütürken, ekosistemin tahrip edilmesine karşı da heyecanı ve öfkeyi örgütleyerek hayata sarılmanın en güzelini bulma çabamızı arttıracağımızın sözünü veriyor; kazanımlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha vurguluyoruz" diye konuştu.

Toplantı, "Jin, jîyan, azadî", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla sona erdi.