25 Nisan 2024 Perşembe

Tarikat liderinin avukatının cinsel istismarı meşrulaştırma çabası

Cinsel istismar sanığı Uşşaki Tarikatı Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban'ın avukatı, "Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış" sözleriyle cinsel istismarı meşrulaştırmaya çalıştı.

Tarikatların elindeki okullarda yaşanan cinsel istismar saldırı davalarında sanık ve avukatlarının yaptığı her savunma, cinsel istismarı meşrulaştırma amacı taşıyor.

Uşşaki Tarikatı lideri olarak bilinen Eyyüp Fatih Şağban'ın 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmasına ilişkin davanın ikinci duruşmasında da benzer bir durum yaşandı. İstismarcı Şağban'ın avukatı, müvekkilinin kumpas kurbanı olduğunu iddia etti.

Cinsel istismarcı Şağban'ı, 'mümtaz' bir şahsiyet olduğunu söyleyerek aklamaya çalışan avukatı, "6 aydır tutukludur. Müvekkilimiz ile çocuğun annesi, babası ve halasının telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak. Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız. Ben 12-13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış" sözleriyle cinsel istismarı meşrulaştırmaya çalıştı.

Bu sözler üzerine mağdur çocuğun avukatları ile sanık avukatı arasında tartışma yaşandı.

Cinsel istismarcı tarikat lideri Eyyüp Fatih Şağban da FETÖ kumpası söylemine sığınarak kendini aklamaya çalıştı, "Bize pedofil denilmiş. Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, Fetöfil olarak görüyorum. Kumpasa uğradım" dedi.