18 Nisan 2024 Perşembe

Tanıklar, Fulya'yı katleden erkeğin sistematik şiddetini anlattı

İzmir'de kendisinden boşanan Fulya'yı katleden Hasan Ozan Baştosun'un duruşması görüldü. Fulya'ya sistematik şiddet uyguladığını tanıkların anlattığı duruşmada, cep telefonu görüşmelerinin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi. Duruşma Ocak ayına ertelendi. 

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Fulya Öztürk'ü katleden Hasan Ozan Baştosun hakkında, "Tasarlayarak öldürme" suçundan açılan davanın 2. duruşması Bayraklı Adliyesi 7. Ağır  Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Baştosun, kendisinden boşanan Fulya Öztürk'ü 9 Aralık 2020'de katletmişti. Baştosun, utuklu bulunduğu Şakran Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, Fulya'nın ailesi ve taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak Öztürk'ün kardeşi ve babası müşteki olarak dinlendi. Aynur Öztürk, sanığın ablasına hamileyken şiddet uyguladığını belirtirken, babası ise olaydan kısa bir süre önce kızıyla yaptığı telefon görüşmesinde sanığın telefonunu aldığını söylediğini aktardı.

Ardından tanıklar dinlendi. Tanıklar, Baştosun'un Fulya'ya sürekli şiddet uyguladığını ve çocuklarını göstermemek için tehdit ettiğini ifade etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından söz verilen Fulya'nın ailesinin avukatları, sanığın en ağır cezayı almasını isterken, sanık avukatları ise katliamın tasarlayarak olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, Hasan Ozan Baştosun'a ait olan ancak olaydan bir süre önce Fulya Öztürk'ün kullanmaya başladığı cep telefonunun bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi.

Duruşma 7 Ocak 2022 tarihine ertelendi.