27 Nisan 2024 Cumartesi

Tanıklar anlattı: Katil Eralp, Ayşegül'ü sistematik olarak taciz ediyordu

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ü katleden Muharrem Eralp'in tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Kartal Adliyesi'nde görüldü. Tanıkların dinlendiği davanın bir sonraki duruşması 23 Eylül'de görülecek.

İstanbul Maltepe'de sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ü katleden Muharrem Eralp'in tutuklu yargılandığı davaya Kartal'da bulunan Anadolu 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Eralp cezaevinden getirilirken tutuksuz sanık Bayram Eralp ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya Aktürk'ün yakınlarının yanı sıra Önce Çocuk ve Kadınlar Derneğini temsilen avukatlar da katıldı.

Davada tanık olarak dinlenen Ayşegül Aktürk'ün çocukları ve komşuları, Aktürk'ün fail tarafından sistematik olarak taciz edildiğini ve konu ile ilgili karakola şikayette bulunduklarını anlattı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti katil Muharrem Eralp'ın tutukluluğunun devamı yönünde karar vererek, duruşmayı 23 Eylül tarihine erteledi.

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk kendisini sistematik olarak taciz ve tehdit eden, işyerine giderek ölümle tehdit eden Muharrem Eralp hakkında karakola şikayette bulunmuş, fakat Eralp'e dokunulmamıştı. Devletin politikalarından güç alan Muharrem Eralp, Ayşegül Aktürk'ü 5 Haziran 2020 tarihinde evininin önünde 17 yerinden bıçaklayarak katletmişti.