29 Mart 2024 Cuma

Taksim'e yürüyen devrimciler gözaltına alındı

1 Mayıs'ın yasaklayamayacağını belirten ESP, SGDF, Dev-Güç, Devrimci Parti ve Mücadele Birliği üyeleri Şişli'den Taksim'e yürümek istedi. Polis, eyleme saldırdı en az 8 kişi gözaltına alındı.

ESP, SGDF, DÖB, Dev-Güç, Devrimci Parti, Mücadele Birliği'nin de aralarında olduğu örgütler, 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim'e yürüdü.

Şişli Cevahir AVM'nin önünde toplanan kitle,  "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" yazılı pankart açtı. Taksim'e doğru yapılan yürüyüş sırasında, "1 Mayıs alanı Taksim Medanı'ı", "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm", "Yaşasın 1 Mayıs, bıji yek Gulan", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda, 1 Mayıs'ın da salgın bahanesiyle yasaklandığı belirtilerek, buna rağmen binlerce işçinin çalışmak zorunda bırakıldığı belirtildi. 

'ONLAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA OLMANIN NE OLDUĞUNU BİLMEZLER'
Konuşmalarda şunlar kaydedildi: "Onlar 'evde kal' çağrısı yaparken, yine işçileri özel izinlerle çalıştırarak ölümle burun buruna bırakıyorlar. Onlar çalışmak zorunda kalmanın, açlık ve yoksulluğun ne demek olduğunu bilmezler. Çünkü onlar bir valilik binası, bir kaymakamlık binasın önünde kendilerini yakmadılar. Çünkü onlar, çocuklarına okul ihtiyaçlarını alamadıkları için boyunlarına urgan geçirmediler. Onlar katledilen kadın olmadılar. Fabrikalarda, atölyelerde çalışmak zorunda kalmadılar"

Bir süre sonra polis yürüyüşe saldırdı. Saldırıda en az 8 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: SGDF Eşbaşkanı Alevi Özkiraz ile SGDF üyeleri Nazlı Yöyler ve Hivda Selen, ESP üyeleri Hıdır Yılmaz ve Cem Sel.