18 Nisan 2024 Perşembe

Taksim saldırısında yaşamını yitirenler son yolculuğuna uğurlandı

Taksim'de yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi, otopsi işlemlerinin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleşen bombalı saldırıda katledilen 6 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Saldırıda katledilen öğretmen Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar için Şirinevler Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Baba Nurettin Uçar ve çok sayıda kişinin katıldığı törende cenazeler Türk bayraklarına sarıldı. Özsoy ve Uçar cenaze töreninin ardından Edirnekapı Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Çevresi ateş çemberi ile dolu olan bir coğrafyada aslında barışın sembolü bir ülkeyiz. Her ne yaparlarsa yapsınlar, kim hangi mesajı vermeye çalışırsa çalışsın Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle birlikte dimdik ayakta gereken cevapları da verecektir" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevlisi Yusuf Meydan ve 9 yaşındaki kızı Ecrin Meydan, son yolculuklarına uğurlanmak üzere Adana'ya getirildi. Adana Kabasakal Mezarlığı'nda gerçekleşen cenaze töreninde, Yusuf Meydan ve Ecrin Meydan'ın tabutları da Türk bayrağına sarıldı.

Cenaze törenine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Failler yakalandı, yakalanacak. Başkaları da varsa adalet önüne çıkarılacak. Hesap sorulacak, bunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Devletimizin bütün birimleri içinde bakanlığımız da dahil olmak üzere elimizden geleni yapıyoruz. Ama terörün bu yaptığını da yanına bu millet koymaz, koymadı bugüne kadar. Bundan sonra koymayacaktır. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum."

Adem Topkara ve eşi Elif Mukaddes Topkara ise Ayazağa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Beş yıllık evli çiftin Yağız (1) ve Eliz (3) isminde iki çocuğu olduğu öğrenilmişti.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Taksim'deki bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısının 50'ye çıktığını açıkladı.