28 Mart 2024 Perşembe

'Tahir Elçi dosyasının faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz'

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi dosyasının failli meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 135. kez Diyarbakır Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
Eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, cinayetin üzerinden 3 yıla yakın bir sürenin geçtiğini, ancak soruşturma dosyasında kamuoyu ile paylaşılabilecek bir gelişmenin olmadığına dikkat çekti.
 
Türkiye'deki her bir vatandaşın beklentisinin adaletin geldiği toplumsal düzen olduğuna dikkat çeken Özmen, "Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için bir arpa boyu yol dahi alınmış değil. Biz Diyarbakır Barosu olarak buradan yetkililere sesleniyoruz. Bir yılı aşkındır, yetkili makamlar, hükümet yetkilileri, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın, Tahir Elçi soruşturma dosyası ve faillerini bulunması hususunda herhangi bir açıklamaları olmadığını hepimiz biliyoruz. Elçinin soruşturma dosyası bizce unutturulmaya çalışılıyor. Diyarbakır Barosu olarak yetkililere Tahir Elçi, soruşturma dosyasının aydınlatılacağına, faillerinin ve arkasındaki odakların bulunacağına dair söz verenlere buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Tahir Elçi'nin faillerini bulunuz, yetki ve sorumluluklarınızın gereğini yapınız. Tahir Elçi'nin failleri bulunana kadar bu mücadelemiz sürecek. Tahir Elçi dosyasının, failli meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.