8 Mayıs 2024 Çarşamba

Tacize uğrayan kadın yolcudan Pegasus'a çağrı

Pegasus Havayolu Şirketi'ni kullanarak seyahat eden bir kadın uçuş sırasında başka bir yolcu erkek tarafından tacize uğradı ve uçuş ekibi müdahalede bulunmadı. Pegasus Havayollarına ait 24 Mart 2019 tarihli PC1092 no'lu uçuş esnasında bir kadın yolcu, bir erkek yolcunun tacizine maruz kaldı. Erkek yolcu, uçuş esnasında uyuyan kadın yolcunun fotoğrafını çekti.
 
Güvenlik sebebi ile isminin paylaşılmasını istemeyen kadın yolcu o sırada uyanık olan arkadaşı durumu fark etti ve olay uçuş ekibine bildirildi. O esnada erkek yolcu panik yaparak telefonundaki fotoğrafları sildi ve kabin ekibi polisi beklemeleri gerektiğini söyledi. Tacizci erkek uçak indiğinde polisi beklemeden gitti ve uçuş ekibi hiç bir müdahalade bulunmadı. Kadın yolcular kendi çabaları ile erkek yolcuyu buldu ve gerekli şikayetlerde bulundu. Erkek yolcu da bu esnada suçunu itiraf etti.
 
Yaşanan bu olay üzerine ise tacize uğrayan kadın yolcu, twitter üzerinden bir çağrıda bulundu. Çağrıda, sivil havacılık kurallarını ihlalde bulunan kabin ekibi hakkında yaptırım uygulanması ve başka yolcuların bu gibi durumlarla karşılaşmaması için ekiplere gerekli eğitimlerin verilmesi gerektiği söylendi.