7 Mayıs 2024 Salı

Tacizci öğretmen Burak Ercan, göreve başlayacak

Şırnak'ta 30'dan fazla öğrenciye yönelik cinsel istismarda bulunan öğretmen Burak Ercan, resmen korunuyor.  Cinsel istismara rağmen yalnızca bir yıl kademe cezası verilen Ekinci, "ödül" olarak İstanbul'a atandı. Okulların açılmasıyla beraber Ercan, öğretmen olarak ortaokulda göreve başlayacak. 

Şırnak'ta 30'dan fazla öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ve cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıkınca açığa alınan Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Burak Ercan, okulların açılmasıyla beraber göreve başlayacak. 

Çocuklara yönelik cinsel istismarın ortaya çıkması üzerine Cizre'de halk ayaklanmıştı. 

Ancak, devlet tacizci öğretmeni korumayı  tercih etmiş, normalde 2-3 günde gelen müfettiş 25 günde gelerek olayın soğuması beklenmişti. Müfettişin kurula sunduğu raporda kesin ihraç talebi olmasına rağmen kurul ihraç etmek yerine bir yıl kademe durdurma cezası vermiş ve "ödül" olarak da İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan Orhan Gazi Ortaokulu'na atamıştı. 

Öte yandan savcılık taciz skandalı ile basit tacizden soruşturma dosyası hazırlamıştı. Ancak davaya bakan kadın hakim bunu basit taciz olarak kabul etmemiş; nitelikli ve çoklu tacizden dava açmıştı. 

Olayın açığa çıkmasının ardından çocukların birçoğu maruz kaldığı baskı ve korkudan dolayı şikayetlerini geri çekmek zorunda kalmış; yalnızca 4 çocuk şikayetlerinden geri adım atmamıştı. Ancak şu an çocuklar da yeterince destek bulamıyor. 

Çocuğa yönelik cinseli istismarda bulunan Burak Ercan'nin dosyası Cizre Ağır Ceza Mahkemesi'nde, karar belli değil ancak İstanbul'a görev için atandı. Bu haliyle, okullar açıldığı takdirde tacizci öğretmen göreve başlayacak.