20 Nisan 2024 Cumartesi

Tabip odalarından, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki

İzmir'de, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki 11 ilin tabip odası, son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin meşrulaştırılmaya çalışıldığı belirterek, bu duruma tepki gösterildi.
Son zamanlarda yazılı ve görsel basında, sosyal medyada hekimlere yönelik giderek artan saldırıları protesto etmek amacıyla, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Ege Bölgesi Tabip Odaları, İzmir Tabip Odası'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıya TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Mübeccel İlhan ve Dr. Samet Mengüç, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Balıkesir Tabip Odası yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çok sayıda hekim katıldı.
 
Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, sağlıkta şiddetin nedenlerine ve önlenmesi için yapılması gerekenlere değindi. Torba yasanın Meclis'te görüşülmesi sırasında, TTB Merkez Konseyi ve 65 Tabip Odasının ortak bir gazete ilanı vererek altı talep dışında, sağlıkta şiddetin önlenmesi için TTB'nin önerdiği yasanın bir an önce gündeme alınmasını istediklerini söyledi.
 
Ege Bölgesi Tabip Odaları adına ortak basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz okudu. Obuz konuşmasında, hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik yazılı ve görsel basında, sosyal medyada karşılaşılan kimi yayınlar ve paylaşımların sağlıkta şiddeti özendiren, şiddet göreni suçlayıcı ifadeler içerdiğini, şiddeti normalleştiren nitelikteki bu yayınların, hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyici, toplumun hekimlere duyduğu güveni sarsıcı öğeler içerdiğini belirtti.
 
Daha sonra Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Şahut Duran, TTB Merkezi Konseyi üyeleri Dr. Mübeccel İlhan ve Dr. Samet Mengüç ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko birer konuşma yaptı.