18 Nisan 2024 Perşembe

Tabip odalarında 'Şebnem hocaya özgürlük' nöbetleri tutuldu

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması ve TTB'ye yönelen saldılara karşı Urfa, Diyarbakır ve Ankara tabip odalarında nöbet tutuldu.

Urfa, Diyarbakır ve Ankara tabip odaları, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması ve TTB'ye yönelik baskıların son bulması talepleriyle nöbet eylemleri gerçekleştirdi.

Urfa'daki nöbetin ikinci haftasında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Makine Mühendisleri Odası Urfa şubeleri nöbeti ziyaret etti. Nöbette Fincancı'ya gönderilmek üzere kartlar hazırlandı.

Diyarbakır'daki nöbet eylemine ise Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) yönetici ve temsilcileri katıldı. Yapılan konuşmalarda Fincancı'nın uzun yıllardır hak mücadelesinin içinde olduğu hatırlatıldı, emek-meslek örgütlerini hedef alan saldırılara karşı dayanışma içinde mücadele edileceği belirtildi. Nöbet eyleminin sonunda dayanışma kartları hazırlandı.

Ankara'daki nöbet eylemine TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, Merkez Konseyi üyesi Onur Naci Karahancı, SES Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya ve Tıp Öğrenci Kolu üyeleri katıldı.