3 Mayıs 2024 Cuma

'Taban maaş hakkımız geri alacağız'

Kadıköy'de açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaşı haklarından vazgeçmediklerinin altını çizdi ve alana kadar da direneceklerini kaydetti. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy Süreyya Operası önünde taban maaş hakları için açıklama yaptı. "Taban maaş hakkımız alacağız", "Öğretmenler soruyor taban maaş ne oldu", "Asgari ücretle yaşamak zorunda  değiliz", "Biz kimin öğretmeniyiz", "Patronların insafına kalmayacağız" dövizlerinin taşındığı eylemin metnini Burcu Çıra okudu. 

29 Ocak'ta Meclis önünde gerçekleştirdikleri kitlesel eylemi hatırlatan Çıra, yüzlerce eğitim emekçisinin dondurucu soğukta ve polis ablukasında saatlerce direndiğini, oluşturdukları baskı sonucu bakanlığın görüşmek zorunda kaldığını belirtti. Bakan Yusuf Tekin'in nisan ayında Meclis'e sunmak üzere özel ve kamu öğretmenlerinin statüsünü eşitleyecek bir yasa düzenlemesi sözünü verdiğini belirten Çıra, ancak nisan ayında hiçbir şekilde dönüş alamadıklarını ve telefonlarının açılmadığını kaydetti.

Bugün gerçekleşen görüşmeye işaret eden Çıra, "Bugün burada bu sebeple toplandık. Biz bir grup öğretmen değil, ülkenin dört bir yanında tek yürek olmuş şekilde bekleyen binleriz. Çok kalabalığız, çok güçlüyüz. Binlerce özel sektör öğretmenini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bir kez daha sesleniyoruz; taban maaş hakkımızı alana kadar bu mücadelenden asla vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Emeğimizi, hakkımızı, meslek onurumuzu patronların insafına bırakmayacağız. Yasalar patronları değil öğretmenleri korusun. Bizim olanı alana kadar her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın mücadelemiz, yaşasın öğretmen sendikamız" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "Mücadele dersini öğretmenler verecek", "Taban maaş hakkımız, geri alacağız", "Yaşasın Öğretmen Sendikamız", "Taban maaş hakkımız, geri alacağız" sloganlarıyla son buldu.