25 Nisan 2024 Perşembe

Systemair HSK işçilerinin direnişi 12. gününde sürüyor

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK fabrikasında sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkartılan işçilerin direnişi 12. gününde devam ediyor.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Systemair HSK fabrikasında sendikaya üye oldukları için ücretsiz izne çıkartılan 48 işçinin direnişi sürüyor.

Evrensel'in haberine göre; direnişçi işçiler, sabah 08.30'da fabrikanın önünde toplanmaya başladı. İçeride çalışan arkadaşlarının çay molası esnasında fabrikanın arka tarafındaki çay içme alanına giden işçiler, "Birleşen işçiler yenilmezler" ve "Sendika haktır engellenemez" sloganları attı.

DİSK'e bağlı işyerlerinde "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'ndan geçmesi üzerine tüm Türkiye genelinde eylemler yapıldı. Gebze ve Dilovası'ndaki eylemlerden sonra fabrika ve işyeri temsilcileri HSK fabrikası önüne geldi.

Birleşik Metal-İş sendikası Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, fabrika önünde yaptığı konuşmada, birlikte mücadelenin ve kararlılığın önemini vurgularken "Bugün HSK işçilerinin direnişini tüm Türkiye işçileri duyuyor ve biliyor. Türkiye işçi sınıfı bugün daha büyük bir kararlılıkla hakkını aramaya başlamıştır. HSK işçisi de direnişin simgelerinden olmuştur" dedi. Çiftçi, ayrıca direnişteki işçilerle maddi dayanışmada bulunacaklarını açıkladı.

Selçuk Çiftçi, 3 Kasım Salı günü saat 16:30'da DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katılacağı bir basın açıklaması düzenleneceğini söyledi.