20 Mayıs 2024 Pazartesi

SYPG: Rojava'dan Filistin halkına bin selam

Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu (SYPG), Filistin halkının direnişini selamladı, "Filistin halkımızın direnişi mutlaka kazanacaktır. Kendi özgücüne ve mücadelesinin meşruluğuna dayandığı müddetçe, örgütlü bir halkı hiçbir güç teslim alamaz" dedi.
Rojava'da kurulan Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu (SYPG), Filistin direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
İsrail devletinin, 60'ın üzerinde Filistinliyi katlettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Müslüman, Musevi ve Hristiyan halkların ortak kenti olan Kudüs üzerinden geliştirilen bu politika, Amerika emperyalizminin ve Siyonist işgalci İsrail devletin bölgesel  sınıfsal çıkarlarıyla ilgilidir. Bu kararın karşısında duruyormuş gibi yapan sömürgeci faşist Türk devletinin de, daha önce Kudüsü İsrail’in başkenti olarak beyan ettiği, stratejik olarak da  İsrail ve ABD ile  her türlü ekonomik, askeri ilişkiyi sürdüren pozisyonu, halk düşmanı politikaları bilinmektedir" dedi.
 
Filistin halkının direnişini selamlayan SYPG, "Filistin halkının gerçek dostlarından biri de Rojava devrimimizdir. Kürt ve Arap halklarının Kuzey Suriye’de birlikte büyüyen  devrimci mücadelesi, Filistin halkımıza da anlamlı bir mesaj  sunmaktadır. Filistin halkımızın direnişi mutlaka kazanacaktır. Kendi özgücüne ve mücadelesinin meşruluğuna dayandığı müddetçe, örgütlü bir halkı hiçbir güç teslim alamaz" diye belirtti.