9 Mayıs 2024 Perşembe

Swed: 8 Mart'ta Efrîn direnişini büyüteceğiz

Kürdistan Kadın Komitesi'nden Kongre Star sözcüsü Evin Swed, bu yıl 8 Mart etkinliklerini Efrîn'e destek eylemleri olarak yapacaklarını belirterek, final eyleminin de Efrîn'de gerçekleştirileceğini belirtti.
Kürdistan'ın dört parçasından 8 kadın örgütünün oluşturduğu Kürdistan Kadın Komitesi, Saray rejiminin işgal saldırılarının sürdüğü Efrîn'e geldi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Efrîn'de karşılayan kadınlar, Şehit Aileleri Kurumu ve Avesta Xabur Şehitliğini ziyaret etti.
 
Kürdistan Kadın Komitesi'nden Kongre Star sözcüsü Evin Swed, ziyaretlerinin amacını ETHA'ya anlattı.
 
Efrîn direnişine destek olmak için geldiklerini anlatan Swed, "Bizi yan yana getiren gerçeklik Efrîn'deki çağın direnişidir. Şimdiye kadar kadınlar nasıl ki devrimin öncülüğünü yaptıysa bugün de bu direnişin öncülüğünü yapıyor" dedi.
 
Efrîn direnişinin aynı zamanda halklar arasında birlik oluşturduğunu söyleyen Swed, öte yandan direnişin Kuzey Suriye'deki kadınların kazanımlarını koruduğunu ifade etti. Swed, direnişin şehitler sayesinde sürdüğünü, bu nedenle ilk olarak şehit mezarlığını ziyaret ettiklerini kaydetti.
 
HALK VE SAVAŞÇILAR BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR
 
Efrîn direnişinin diğer direnişlerden farklı olduğunu belirten Swed, şöyle konuştu: "Efrîn'de geliştirilen örgütlülük sayesinde halk yerlerini ve toprağını terk etmedi, direndi ve kendisini savunuyor. Uçak, obüs ve tanklarla evleri ve köyleri yıkılan halk ise başka yere değil yine Efrîn merkeze gelmiş durumda. Her bir aile kapılarını en az 3-4 aileye açmış ve birlikte yaşıyorlar. Direnişten bahsettiğiniz zaman askeri bir duruş akla gelir. Burada, halk da direnişin bir parçası. Halk, YPG, YPJ, DSG birbirini tamamlamış durumda. Zafer kazanma konusunda hiçbir kuşkumuz yok. Bizler hem Efrîn'e destek vermek hem de moral almak için geldik. Direniş her gün büyüyor. Kürt halkının yiğit kızları ve erkekleri bu direnişin zaferi için bedel ödüyorlar. Burada bütün insanlık için, onurlu, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele ediliyor."
 
Bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini Efrîn'e destek eylemleri olarak yapacaklarını söyleyen Swed, "Etkinliklerin finali Efrîn'de olacak. Bu eylem zulme karşı direnişin daha da büyütülmesi teması ile yapılacak. Bu nedenle tüm Bakûr Suriye'den kadınlar gelecek. Bu eylemleri devrimin büyütülmesi içeriği ile yapacağız" dedi.