28 Mart 2024 Perşembe

Suruç'ta katledilen Vatan Budak mezarı başında anıldı

Suruç katliamında yaralanan ve 16 gün sonra hayatını kaybeden Vatan Budak, Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Suruç katliamında ağır yaralanan ve 16 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Vatan Budak ölümünün 5. yılında İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Budak'ın ailesi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Anarşist Gençlik üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi anmaya katıldı. Anmada, "Hiçbir düş yarım kalmayacak" ve "Vatan Budak ölümsüzdür" sloganları atıldı.

'BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ'
Anmada konuşan Budak'ın babası Murat Budak, katliamda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunu andı. 5 yıldır hep birlikte mücadele verdiklerini dile getiren baba Budak, "33 düş yolcumuzun bedenleri bizim yanımızda olmayabilir ama mücadeleleri ve kavgaları dimdik ayaktadır. Bizlere düşen onların bize bıraktığı bayrağı yere düşürmemek. Bunu da ömrümüzün sonuna kadar yapacağız. Ailelerimizden bu kavgada düşenler oldu, onlara da sözümüz; gözleri arkada kalmasın. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak" diye konuştu.

'DÜŞ YOLCULUĞU'
Daha sonra söz alan SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci ise 5 yıl öncesinde kurulan "düşün" yola çıktığını ve bu yolculuğun hakikat yolculuğu olduğunu belirtti. Yaşamını yitiren Vatan'ın da bu yolculardan birisi olduğuna dikkati çeken Bahçeci, "Vatan yaşamını dünyayı değiştirmek için harcıyordu. Hayat doluydu. İnandığı değerler için mücadele ediyordu" dedi. Tarihin, katliamları gerçekleştirenleri değil 33 düş yolcusunu yazacağını belirten Bahçeci, "5 yıldır aynı öfke ve acıyla katliamın hesabını sorma kararlılığıyla sokaklardayız, mezar başlarındayız. Onların mücadelesini ve anısını her yerde yaşatmaya çalışıyoruz. Onların bize bıraktığı bayrağı zaferle ve devrimle buluşturana kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız. Vatan'ın mezarı başında bir kere daha söz veriyoruz. Hiçbir düş yarım kalmayacak" diye belirtti.