20 Nisan 2024 Cumartesi

Suruç şehitleri Atina'da anıldı

Suruç'ta ölümsüzleşenler Atina'da anıldı. Aleksandras Caddesi'ndeki Prosfigika (Mültecievleri) Mahallesi'ndeki MLKP ve Sy.Ka.Pro (İşgal edilen Mültecievleri Toplantısı) tarafından düzenlenen anmanın yapıldığı alana "Suruç Şehitleri Alanı" adı verilerek tabela asıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" şiarıyla 6 yıl önce başlattığı kampanyayla Kobanê'ye doğru yola çıktıkları sırası Suruç'ta IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda katledilen 33 düş yolcusu Atina'da anıldı.

Atina'nın merkezinde bulunan Prosfigika İşgalevi Mahallesi'nde gerçekleştirilen anmanın yapıldığı alan 'Suruç Şehitleri Alanı' ilan edilerek 'H Αλανα των Mαρτυρων τοy Suruç' yazılı tabelası asıldı.

MLKP ve Sy.Ka.Pro (İşgal edilen Mültecievleri Toplantısı) tarafından düzenlenen etkinliğe Enternasyonalist Dayanışma için Devrimci Birlik (RUİS/ΕΣΔΑ), KOMEL, DKP, MKP, Politik Alan İlektra Apostolu'nun (Πολιτικος Χωρος Ηλεκτρα Αποστολου) da bulunduğu çok sayıda örgüt katıldı. 

'SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİ DİRENENLERE GERİ ADIM ATTIRAMADI'
Saygı duruşuyla başlayan anmada MLKP adına konuşma yapıldı. Suruç katliamını gerçekleştiren sömürgeci Türk devletinin işgal altındaki Kürdistan toprakları ve ezilen hakların birleşik devriminden uzak durun mesajı verdiği belirtilen konuşmada, "Katliamcı devlet geleneği Ankara'dan İstanbul'a, Efrîn'den Kuzey Kürdistan'a tüm gücünü ortaya döktü ama geri adım attıramadı" denildi.

Marksist leninist komünistlerin savaş gerçekliğine göre konumlanarak, tarihsel görevlerinin parçası olarak kabul ettikleri belirtilen konuşmada, "Suruç şehidi Hatice Ezgi Sadet'in dediği gibi 'Rojava kadın devriminde kendi özgürlüğümüzü görüyoruz.' Rojava kadın devrimi bugün dimdik ayakta ve büyümeye devam ediyor. 33 Suruç şehidi bugün dünya işçileri ve ezilen tüm halkların enternasyonalist mücadelesinde yaşıyor. 33 yoldaşımızın hesabını tüm emperyalist devletlerden ve işbirlikçisi çetelerden sorduk, sormaya devam edeceğiz. Onlara düşlerindeki sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz ve cinsiyetsiz bir dünyayı armağan edeceğiz" diye kaydedildi.

'MÜCADELEMİZ FAŞİZME VE EMPERYALİZME KARŞI'
İşgal edilen Mülteci Evleri Topluluğu adına yapılan konuşmada da, Suruç katliamının üzerinden geçen 6 yıl içerisinde enternasyonal dayanışmanın büyüdüğüne dikkat çekilerek şunlar belirtildi: "Yüzlerce enternasyonalist, dünyanın her tarafından ellerine silahlarını aldı ve kanlarıyla toprağı suladı. 19 Temmuz'da Rojava devriminin 9. yılını kutladık. Rojava devrimi; kadınların, gençliğin, bütün sömürülen halkların devrimidir. Sadece Ortadoğu için değil bütün insanlık için deniz feneridir. Bu devrimde 13 binden fazla şehit kendini feda etti. İşgal edilmiş Mülteci Evleri Topluluğu olarak bu mücadelenin şehitlerini saygıyla anıyoruz. Yoldaşlar, mücadelemiz ortaktır. Mücadelemiz faşizme ve emperyalizme karşıdır."

'FAŞİZME KARŞI ORTAK MÜCADELE ETTİK'
Suruç şehitlerini anma etkinliğinde Enternasyonalist Dayanışma için Devrimci Birlik (RUİS/ΕΣΔΑ) adına da bir konuşma yapıldı. Rojava'ya yönelik saldırıların ardından Enternasyonalist Dayanışma için Devrimci Birlik gönüllüleri olarak Kuzey ve Doğu Suriye'ye gittikleri kaydedilen konuşmada, "Dünya çapında yayılan faşizme karşı MLKP'li yoldaşlarla, Kürtlerle, Türklerle ve enternasyonel devrimcilerle birlikte acıyı, öfkeyi, intikam şiarını ve ortak mücadeleye devam etme kararlılığını hep birlikte gösterdik" açıklamasında bulunuldu. Konuşmada, Suruç şehitlerinin mücadelesini selamlandı.

Konuşmaların ardından Suruç şehitlerini anlatan belgesel gösterimi ve müzik dinletisi yapıldı.