9 Mayıs 2024 Perşembe

Suruç şehidi Uğur Özkan'ın fotoğrafı mezarlığa alınmadı

Suruç şehidi Uğur Özkan, Cizre'deki mezarı başında anıldı. Anma öncesi Hatice Özkan'ın kardeşinin çerçeveli fotoğrafıyla mezarlığa girişi engellendi.

Suruç katliamında yaşamını yitiren Uğur Özkan, Şırnak'ın Cizre ilçesi Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Özkan'ın ablası Hatice Özkan, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) üyeleri, HDP Cizre İlçe Örgütü, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. Anma öncesi Hatice Özkan'ın kardeşinin çerçeveli fotoğrafıyla mezarlığa girişi engellendi.

Anmada konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, "Bu gençler Kobanê'de ki çocuklara hediyeler götürerek acılarını dindirmek istemişlerdi. DAİŞ zihniyeti tarafından katledildiler. 6 yıldır açılan davada bir ilerleme kaydedilmedi. Bugün bu katliamın arkasında olan yalnızca Yakup Şahin değildir. Bu katliamı yapanlar savunuluyor, saklanılıyorlar. Bu katliama zemin hazırlayanları herkes biliyor. Katliamın sorumlusu '400 vekil bana verin sorunu çözeriz' diyenlerdir" dedi.

Özkan'ın ablası Hatice Özkan ise, "Sabah kardeşimin çerçeveli resmiyle gelirken engellendim. Bana sürekli '5 saniyen kaldı' diyerek engel çıkardılar. Kemoterapi tedavisi görüyorum, bunu söylememe rağmen beni engellediler. Kardeşimi benden almışlar, daha ne istiyorlar benden. Canımı almışlar" dedi. 

Konuşmaların ardından Özkan'ın mezarına karanfiller bırakıldı.