18 Mayıs 2024 Cumartesi

Suruç şehidi Süleyman Aksu mezarı başında anıldı: Hesap soracağız

Suruç şehidi Süleyman Aksu mezarı başında anıldı. Anne Aksu, Süleyman'ın çocukların katledilmesini kabullenemediği için Kobanê'ye gitmek istediğini dile getirdi ve 33'ler için adalet istedi. Yapılan konuşmalarda, Suruç'un hesabının sorulacağının altı çizildi. 

Suruç katliamının 6. yılında, Suruç şehidi Süleyman Aksu Hakkari Orman Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı. 

Aksu'nun annesi Kudret, babası Ramazan Aksu; HDP Yüksekova İlçe Örgütü, HDP Yüksekova Kadın Meclisi, SGDF, Barış Anneleri, KESK, SES Hakkari Şubesi, Eğitim Sen Hakkari Şubesi, Tarım-Orkam Sen Van Şubesi, Yüksekoava  KESK Temsilciliği, DİSK/Genel-İş Hakkari Şubesi temsilcileri ve üyeleri katıldı. 

ANNE AKSU: BEN KATLEDİLEN 33 EVLADIMIN ANNESİYİM
Söz alan anne Kudret Aksu, Suruç katliamının 6. yılında 33 evladının katledildiğini söyledi. Aksu, "Ben sadece Süleyman'ın annesi değilim. Katledilen 33 evladımın annesiyim. Kobanê'deki çocuklara el uzatmaya gidiyorlardı. Süleyman İngilizce öğretmeniydi. Çocukların katledilmesini kabul etmedi. Ben adalet istiyorum, barış istiyorum. Süleyman barış için çalışıyordu. Ben Süleyman'ımın katillerinin cezalandırılmasını istiyorum" dedi. 

UCİ: KORKTUKLARI İÇİN YOLDAŞLARIMIZI KATLETTİLER
SGDF adına söz alan Helin Yağmur Uci, 33'lerin Kürt ve Türk halkları arasında bir köprü kurmak istediğini, ezilen emekçi halkların, savaşta mağdur olmuş çocuklara, ailelere yardıma koşmak için yola çıktığını hatırlattı. Uci, "Fakat bu köprü çeteler ve çeteleri besleyen güçleri korkuttu. Bu yüzden yoldaşlarımızı katlettiler. Onlara 6 yıl önce verdiğimiz sözü her yerde ve her zaman dile getiriyoruz" diye konuştu. 

Suruç'ta düş yolcularını katledenlerin HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katledenlerle, kameralarla dolu Dersim'de Gülistan Doku'yu kaybedenlerin bir olduğunun altını çizen Uci, şöyle devam etti: "Çetelerden ve onları yetiştirenlerden Suruç'un, Deniz'in, Gülistan'ın hesabını tek tek soracağız. Hiçbir katliam, hiçbir saldırı, gözaltı-tutuklama politikası bizi yıldıramaz. Daima Suruç şehitlerinin sesi olup, daima sokaklarda onları haykıracağız. Buradan tekrar sözümüzü yinelemek istiyorum; Suruç'un hesabını mutlaka ama mutlaka soracağız."

AKDOĞAN: HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN KOBANÊ'YE GİTMEK İSTİYORDU
HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan da, "Şehit Süleyman sosyalistti, yurtseverdi. Hakların özgürlüğü, birliği için Kobanê'ye gitmek istiyordu.
Burada Süleyman'ın mezarı başında bu katliamları gerçekleştirenleri lanetliyoruz. 
Bugün buraya gelen sosyalist gençleri de selamlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BALIKESİR: ONLAR DEMOKRASİ VE BARIŞ ŞEHİTLERİMİZDİR
Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir ise, barış ve demokrasi istemeyenlerin katliamı gerçekleştirdiğine dikkat çekti ve ekledi: "Biz Süleyman'ı ve Suruç'ta katledilenleri unutmayacağız. Onlar bizim demokrasi ve barış şehitlerimizdir."

Mezar anmasından sonra Aksu ailesinin evine geçildi.