9 Mayıs 2024 Perşembe

Suruç şehidi Çağdaş Aydın mezarı başında anıldı: Düşlerini zaferle taçlandıracağız

Suruç şehidi Çağdaş Aydın'ın Dersim'deki mezarı başında yapılan anmada bir kez daha 33'lerin devrim düşlerini zaferle taçlandırma sözü verildi. 

Suruç katliamının 6. yılında, 33 düş yolcusundan Çağdaş Aydın Dersim'de bulunan mezarı başında anıldı. Aydın'ın fotoğrafları ve karanfillerin taşındığı anmaya Akpazar-Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Aydın ailesi, Suruç Aileleri İnisiyatifi, ESP, SGDF, Pirsultan, HDP il ve Ovacık ilçe Eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

'BANA BİR ŞEY OLURSA YOLDAŞLARIMA KOLA, YAŞ PASTA DAĞIT'
Çağdaş Aydın, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapıldı.  Anmada anne Saniye Aydın, ağıt yaktı. Anne Aydın, "Sana verdiğim emek boşa gitmedi. Çağdaş sen insan oldun, altın yürekli oldun. Bana söyledi arkadaşlar, 15 gün önce gitmeden söyledi; 'Denizler gibi İbolar gibi faydam dokunsun istiyorum. Bir gün bana bir şey olursa anne ne olur yoldaşlarıma kola dağıt, yaş pasta dağıt beni Dersim'e götür' dedi" ifadelerini kullandı. 
Saygı duruşu ile başlayan anma, mezara bırakılan karanfillerle devam etti.

ÇELEBİ: ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR
Söz alan Akpazar-Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, yakıp yıkılan Kobanê'yi yeniden inşa için çıktıkları yolda katledilen 33'leri andı. Dersim topraklarında doğup büyüyen Çağdaş Aydın'ın mücadele hayatını anlatan Çelebi, "Katliamdan bu yana adalet arayışı sürüyor" dedi. 

Yalçın Demir de Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuştu. 6 yıl önce yürütülen "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasını hatırlatan Demir, "Bizlerin amacı bir barış köprüsü kurmaktı. Suruç bir milattı" dedi. Demir, 33'lerin devrim mücadelesini yürüteceklerini kaydetti. 

ÖNLÜ: DÜŞLERİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ
HDP Dersim Milletvekil Alican Önlü de Zazaca konuştu. Önlü, şu ifadeleri kullandı: "Onlar Kobanê'ye barış için gittiler, kardeşlik için gittiler. Onlar çeşitli halklardan insanların, çocukların barış içinde bir arada yaşaması için gittiler. Onlar çeşitli halklara mensuptular. Birçok ulustan gençler bir araya gelmişlerdi. Bu aynı zamanda Türkiye'de de olması gereken bir şeydir. Onların mücadelesi önünde eğiliyorum. Ve onların umutlarını, düşlerini zaferle taçlandıracağız."

Anma, sloganlarla sona erdi.