19 Mayıs 2024 Pazar

Suruç katliamı davasında 7. duruşma yarın: 2 tanık dinlenecek

Hilvan'da görülecek Suruç davasında, katliam günü halk tarafından yakalanarak polise teslim edilen ve ardından kayıplara karışan Abdullah Ömer Aslan ile sanık İlhami Balı'nın eşi Hülya Balı'nın dinlenmesi bekleniyor.
33 devrimcinin öldürüldüğü Suruç katiamı davasının 7. duruşması, Hilvan'daki Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, yarın ki duruşmayı da takip edecek.
 
SANIK DURUŞMAYA HİÇ GETİRİLMEDİ
 
10 Ekim Ankara katliamı davasının da sanığı olan ve Ankara Sincan Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Yakup Şahin bugüne kadar hiçbir duruşmaya götürülmedi.
 
Şahin, 28 Ağustos'ta görülen son duruşmaya da SEGBİS ile katılarak, "Vicdanım rahat" demişti. Sanık Şahin, mahkemeye getirilme talebine ilişkin olarak "Oraya gelip birde hesap mı vereceğim" demişti.
 
İDDİANAMEDE NE VAR?
 
Katliamın üzerinden 18 ay geçtkten sonra hazırlanan iddianamede, 3 kişi sanık olarak yer aldı.
 
Yakup Şahin'in dışında diğer iki sanık ise İlhami Balı ve Deniz Büyükçelebi. 
 
İddianameye göre, iki sanık, Suriye'de bulunuyor.  Sanıklar hakkında müebbet hapis cezası isteniyor.
 
YARIN Kİ DURUŞMADA NE OLACAK?
 
Önceki duruşmada mahkeme Abdullah Ömer Aslan ve Hülya Balı'nın dinlenmesine ve katliam gününe ait görüntülerin istenmesine karar verdi. 
 
Abdullah Ömer Aslan, katliam günü, Suruç halkı tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti. Aslan'ın çantasında dini dergiler ile cihatçılara ait olduğu sanılan bir bayrak çıkmıştı.
 
Hülya Bali ise sanık İlhami Balı'nın eşi ve DAİŞ'in örgütlenmesinde görev aldığı tahmin ediliyor. 
 
Mahkeme, GBT kayıtlarının listesi ile telsiz konuşmalarının kaydının istenmesi talebinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar vermişti. Suruç Asliye Mahkemesi'nde görülen Ahmet Oğuz Davarcı ve Ali Koçak'ın mahkemesinin birleştirilme talebini ise reddetmişti. 
 
UÇAR: SANIĞIN DURUŞMA SALONUNA GETİRİLMESİNİ İSTEYECEĞİZ
 
Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarınden Sezin Uçar, yarın ki duruşmada önceki taleplerini tekrarlayacaklarını söyledi. Sanık Yakup Şahin'in duruşmaya getirilmesini yeniden isteyeceklerini söyleyen Uçar, "Aileler ve avukatları olarak bizler sanığa doğrudan duruşma salonunda soru sormak istiyoruz" dedi.
 
Hakkında yakalama kararı olan diğer iki sanığın yakalanması için nasıl bir işlem yapıldığını da mahkemeye soracaklarını belirten Avukat Uçar, "Olay günü Suruç Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı telsiz görüşmelerinin getirilmesini isteyeceğiz" dedi.
 
Tanıkların dinleneceğini hatırlatan Uçar, "Olay yeri görüntüleri duruşma günü dosyaya gelmişse, bu görüntüler izlenecek" diye konuştu.