19 Mayıs 2024 Pazar

Suruç katliamı 69. ayında: Katliamın hedefi olanları değil sorumluları yargılayın

Suruç katliamının 69. ayında açıklama yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi Suruç tanığı Gayıp ve dava avukatlarından Gümüştaş'ın ev hapsinin kaldırılmasını; Suruç gazisi Ok'un ise derhal tahliye edilmesini istedi. Suruç davasının 27 Mayıs'ta görülecek 19. duruşmasına çağrı yapan aileler, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

33 düş yolcusunu hayattan koparan Suruç katliamı 69. ayında. En alttan en üst kademeye kadar katliamın tüm sorumluların yargılanması için adalet mücadelesini sürdüren Suruç Aileleri İnisiyatifi, bir kez daha göstermelik bir dava değil katliamın perde arkasının aydınlatıldığı ve kirli ilişkilerin açığa çıkarıldığı bir yargılama talebini yineledi. 

Covid-19 salgını nedeniyle bu ay ki açıklama online yapıldı. Basın metnini okuyan Suruç yaralısı Caner Delisu ve Suruç şehidi Nazegül Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz okudu. Delisu ve Boyraz, 27 Mayıs'ta görülecek olan Suruç davasının 19. duruşmasına çağrı yaptı. 

'ADALET MÜCADELESİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR'
Katliamın gerçek faillerini yargılamak yerine katliamın hedefi olan kişilerin hukuksuzlukla karşı karşıya kaldığını dile getiren Delisu, "Suruç yaralılarımız, ölümsüzlerimizin aileleri ve avukatlarımız gözaltına alınıp tutuklanıyor, ev hapisleri ile adalet mücadelesine katılmalarının önü kesilmeye çalışılıyor. Suruç tanığımız Pınar Gayıp hakkında verilen ev hapsi halen kaldırılmış değil. Yine dava avukatlarımızdan Özlem Gümüştaşın ev hapsi kaldırılmış değil. Adli tedbir olarak verildiği iddia edilen ev hapisleri aradan geçen süre boyunca cezalandırmaya dönüşmüş durumda" dedi. 

UĞUR OK'UN DURUŞMASINA ÇAĞRI
Yine bir itirafçının beyanlarına dayanarak tutuklanan Suruç yaralısı Uğur Ok'un tutsaklığının devam ettiğini hatırlatan Delisu, "Ev hapsinde tutulan avukatımız Özlem Gümüştaş, Suruç tanığı gazeteci Pınar Gayıp'ın ev hapislerinin kaldırılmasını istiyoruz. Suruç yaralımız Uğur Ok'un 25 Mayıs'ta görülecek duruşmasına tüm Suruç dostlarını davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ŞENYAŞAR AİLESİNİN TALEPLERİNİN ARKASINDAYIZ'
Nazegül Boyraz da Suruç katliamı davası gibi üstü örtülmek istenen bir diğer dava olan Şenyaşar ailesinin davasına dikkat çekti. Bugün adalet nöbetlerinin 43. günü olan Şenyaşar ailesinin taleplerinin arkasında olduklarını belirten Boyraz, "Suruç katliamı davasının 19. duruşması 27 Mayıs tarihinde Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'inde görülecek. Taleplerimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Katliam yerinin fotoğraflarını çekerken yakalanan Abdullah Ömer Arslan isimli şahsın şüpheli olarak ifadesi alınsın. Haklarında yakalama kararı buluna deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali yakalanarak duruşmaya getirilsin. Dava dosyasında eksik olan 5 saatlik mobese kamerası görüntüleri dosyaya konulsun" diye konuştu.