18 Mayıs 2024 Cumartesi

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Ankara yürüyüşüne Adana'dan destek

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Ankara'ya başlattığı yürüyüşe Adana'dan destek verildi. Eylemde, Suruç katliamının sorumluları yargılanana, adalet sağlanana kadar mücadele edileceği vurgulandı.

Suruç Aileler İnisiyatifi'nin bugün Ankara'ya başlattığı "adalet yürüyüşüne" Adana'dan destek verildi. Heykelli Park'ta yapılan açıklamada, katliamın 6. yılında sadece Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması için değil faşizmin işlediği tüm suçların aydınlatılması için sokaklarda olmaya devam edileceği vurgulandı.

Eyleme, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış, HDK Adana İl Meclisi Sözcüsü Selda Kaya, EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek, İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Halkevi, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üye ve yöneticileri katıldı.

'HERKES İÇİN ADALET'
Eylemde konuşan Ömer Temel, 33 düş yolcusunun Suruç Katliamında ölümsüzleşmesinin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları ve adalet isteyen herkesle 'Suruç için adalet herkes için adalet' demekten vazgeçmedik" dedi.

'HUKUK SİSTEMİ KATİLDEN, SUÇLUDAN YANA İŞLİYOR'
Kan ve katliamdan beslenen iktidarın, kirli suçlarının maşası IŞİD aracılığı ile 33 düş yolcusunu katlettiğini söyleyen Temel, "Amed katliamı ile başlayan IŞİD katliamları Suruç, Ankara, Sultanahmet, Reina, Antep katliamları ile devam ederken; gözaltında kaybetme, faili meçhul, siyasi suikastlarla dolu devlet geleneğine yenileri eklendi. Yıllardır Galatasaray'da kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin yanına Şenyaşar ailesinin sesi, Somalı ailelerin yanına Çorlu aileleri, Berkin Elvan'ın adalet çığlığının yanına Deniz Poyraz'ın çığlığı eklendi. Hepsinin ortak yanı katilleri bilinmesine rağmen aydınlatılmaması, sorumluların yargılanması ve sözde hukuk sisteminin hep katilden ve suçludan yana işlemesiydi" şeklinde konuştu.

'ANKARA YÜRÜYÜŞÜNÜ SELAMLIYORUZ'
Katliamın 6. yılında sadece Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumluların yargılanması için değil faşizmin işlediği tüm suçların aydınlatılması için bir kez daha sokaklarda olduklarına vurgu yapan Temel, "Bu yüzden bugün Suruç katliamının 6. yılında Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları ve SGDF ile birlikte İstanbul'dan Ankara'ya temsili bir yürüyüş gerçekleştiriliyor. Yarın 10 Ekim Gar katliamı anmasına katılacak olan heyetin yürüyüşünü, adalet mücadelesini büyüteceğine olan inancımızla selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

'SORUMLULAR YARGILANANA, ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
Eylemde konuşma yapan Suruç katliamı yaralısı Sebahattin Pişkinbaş, katliamın sorumlularının yargılanmadığını vurguladı, adalet sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Eylem, oturma eyleminin ardından sona erdi.