18 Mayıs 2024 Cumartesi

Suruç Aileleri İnisiyatifi saldırılara rağmen 'adalet' yürüyüşünü tamamladı

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Kadıköy'de yapmak istediği sembolik yürüyüş, polisin tüm saldırı ve engellemelerine rağmen tamamlandı.

Polis saldırısıyla yarım kalan Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin, "adalet" yürüyüşü tamamlandı.

SGDF, "Beraber savunduk beraber inşa ettik" kampanyası kapsamında Kobanê'ye yola çıkmadan önce Kadıköy Belediyesi önünde açıklama yapmıştı. Suruç Aileleri İnisiyatifi de katliamın 6. yılında belediye önünde yaptığı açıklama sonrası Ziverbey'de bulunan Beyaz Köşk önüne yürümek istedi.

Polis, kalkanlarla Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin önünü keserek önlüklerin çıkarılmasını istemiş, aileler reddedince saldırarak 5 kişiyi işkenceyle gözaltına almıştı. 

YÜRÜYÜŞ TAMAMLANDI
Suruç Aileleri İnisiyatifi, ikinci bir ekip çıkararak yürüyüşü tamamladı. Yürüyüş boyunca halka yönelik yapılan konuşmalarda, "İşte buradayız, Suruç'ta katledilenler olarak buradayız. Suruç için adalet herkes için adalet diyenler olarak buradayız. Bugün Kadıköy Belediyesi önünden adalet yürüyüşü başlatmak istediğimiz için gözaltında alındık. Ve adalet yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Suruç'un adalet mücadelesi herkes için adalet mücadelesidir. Bizler Suruç'ta katledilenlerin yoldaşıyız" denildi.

"Suruç için adalet herkes için adalet", "Unutmak yok, affetmek yok", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atılan yürüyüş Beyaz Köşk önünde sona erdi.

YILDIZ: KATİLLERİ TANIYORUZ
Suruç tanığı Kenan Yıldız, burada kısa bir açıklama yaptı. "Bizler Amed katliamıyla başlayıp Suruç ve diğer katliamların emrini verenleri tanıyoruz; katiller belli, korunuyor. Biz katilleri tanıyoruz" diyen Yıldız, Suruç için adalet derken tüm adaletsizliklerin ortaya çıkması için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.