7 Mayıs 2024 Salı

Suruç aileleri 22 Kasım'daki duruşmaya çağrı yaptı

Suruç Aileleri İnisiyatifi katliamın 40. ayında 22 Kasım'da Urfa Hilvan'da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.
Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması talebi her ayın 20'sinde oturma eylemi yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi 40. kez Halitağa Caddesi'nde bir araya geldi.
 
Eyleme ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, HDP Kadıköy İlçe yöneticileri katıldı.
 
"Kalplerimiz adalet için atsın" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Suruç yaralısı Yasin Can okudu. "Bundan tam 40 ay önce savaştan çıkmış bir kentin insanlarına umut olabilmek için yola çıkan düş yolcuları, mola verdikleri Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi'nde canlı bomba saldırısı ile aramızdan ayrıldılar. Biz Suruç aileleri, 40 aydır onların sesini duyamıyor, ellerine dokunamıyoruz. Biz 40 aydır onların hayalleriyle yaşıyor onların yokluğunu yüreklerimizde hissediyoruz" diyen Can, katliamda sorumluluğu bulunanların hakettikleri cezayı almasını istedi.
 
Can, "Davada hiçbir somut adım atılmış değil. Biz herşeyden önce katliam sanığı olarak yargılanan Yakup Şahin'in duruşma salonuna bizzat getirilerek bizim huzurumuzda yargılanmasını istiyoruz. Davanın diğer sanıkları Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali'nin yakalanarak yargılanmalarını istiyoruz" diye belirtti.
 
Olay yerini gören kamera kayıtlarının aradan geçen 40 aya rağmen dosyaya konulmadığını söyleyen Can, "Katliamda ihmali olduğu şüphesi ile yargılanan terörle mücadele şubesi polisi Ahmet Oğuz Davarcı'nın haklarında suç duyurusunda bulunduğu kamu görevlileri hakkında neden işlem yapılmıyor?" diye sordu.
 
"Davada olan bütün bu eksiklere inat suruç için adalet demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sesimizin ulaştığı her yerde Suruç katliamının hesabını sormaya devam edeceğiz" diyen Can, davanın 7. duruşmasının 22 Kasım'da Urfa'nın Hilvan ilçesinde hapishane kampüsünde görüleceğini hatırlattı.
 
Suruç aileler, Suruç yaralıları ve tanıkları olarak davayı izlemek için 22 Kasım'da Hilvan'da olacaklarını söyleyen Can, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.
 
Can, davayı izlemek isteyenler için 21 Kasım Çarşamba günü saat 13.00'te Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden araç kaldırılacağını belirtti.
 
"Suruç'u unutma unutturma", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarının atıldığı eylem, 33 Düş Yolcusu'nun isimlerinin okunması ve kitlenin "Yaşıyor" diye karşılık vermesi ile bitirildi.