6 Mayıs 2024 Pazartesi

Surp Takavo Ermeni Kilisesi'ne saygısızlık protesto edildi

Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne yönelik saygısızlık ve saldırıyı protesto eden Kadıköy Demokrasi Güçleri, iktidarın kutuplaştırıcı politikası karşısında ısrarla barış, eşitlik ve kardeşlik türküleri söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

Kadıköy Demokrasi Güçleri, Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne yönelik saygısızlık ve saldırıyı Khalkedon Meydanı'nda protesto etti.  "Kadıköy'de değerlerimize saldırılmasına izin vermeyeceğiz" pankartının açıldığı eylemde, "Karanlığa geçit vermeyeceğiz", "Yaşasın hakların kardeşliği" sloganları atıldı.

Basın metnini Rahim Noz okudu. Yüzlerce yıldır farklı dillerin, farklı inançların barış içinde bir arada yaşadığı örnek bir semt olan Kadıköy yeni bir provokasyonla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Noz, 2013 yılından bu yana Kadıköy'ün özgürlük alanlarına yönelik çeşitli saldırılar gerçekleştiğini, saldırının iklimini iktidarın söylemlerinin sağladığını kaydetti.

11 Temmuz 2021 gecesi Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin avlu duvarı girişi üstünde dans eden ve onlara destek verip katılan 15-20 kişilik grubun provokatif tahriklerine tanık olunduğunu hatırlatan Noz, üstelik bu çirkin saldırının tam da Ermenilerin  Vartavar Bayramı olduğu gün gerçekleştiğine işaret etti.

Bunların kendiliğinden oluşan olaylar olmadığını bildiklerini vurgulayan Noz, her zaman polisin bulunduğu ve en küçük demokratik hakkını kullanmak isteyen muhalif kesimlerin ters kelepçeyle gözaltına alındığı bu meydanda çirkin saldırının saatlerce sürdüğüne dikkat çekti. "Bu çirkin saldırıya göz yumanlar suç ortağıdır" diyen Noz, "Kadıköy halkı bu suçu işleyenlerin ve bu suça göz yumarak ortak olanların karşısındadır. Bu provokatör güruhun suçu Kadıköy'ün aydınlık yüzüne yapışmayacaktır. Kadıköy halkı; halkların kardeşçe ve eşitçe bir arada yaşamasını savunmaya devam edecektir. İktidarın kutuplaştırıcı politikası karşısında, ısrarla barış, eşitlik ve kardeşliğin türkülerini söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.