29 Mart 2024 Cuma

Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi 25 Kasım eylemlerinin startını verdi

Suriye Gelecek Partisi Rakka Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemlerinin startını verdi.

Suriye Gelecek Partisi Rakka ve ilçelerinin kadın meclisleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemlerinin startını verdi.

Suriye Gelecek Partisi Genel Merkezi önünde yapılan açıklamayı meclis sözcüsü Xaliya Kecwan okudu.

Kecwan, "25 Kasım'da kadın iradesini kırmak ve insanlığın özgürlüğü için verilen mücadeleyi yok etmek isteyen iktidar, erkek egemen ve kapitalist zihniyete  karşı alanlarda olacağız. Kuzey ve Doğu Suriye'de kadınlar her türlü haksızlık ve şiddete karşı farklı şekillerde mücadele ettiler. Kadınların  örgütlenmesi ve birlik omlasıyla Suriye genelinde direniş ruhu yayıldı" dedi.

Kadınların işgalci Türk devleti ve çeteleri karşısında verdikleri direnişi selamlayan Kecwan, "Bizler her türlü şiddeti, savaş suçuna giren insanlık dışı ihlalleri kınıyoruz. Zulme, ayrımcılığa ve kadınlara yönelik şiddete karşı mücadeleye devam edeceğiz. Dünya kadınlarını özgürlük, hak, eşitlik ve demokratik bir hayat için ortak mücadele yürütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullardı.

Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi'nin kadınlara yönelik şiddete karşı başlattığı eylemler 25 Kasım'a kadar devam edecek.