20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sürgün ve baskılara karşı 55. hafta

BTS İzmir Şubesi, bir kez daha kamu çıkarlarını gözeterek mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. 

BTS İzmir Şubesi'nin TCCD'nin özelleştirilmesine karşı eylemleri sürüyor. Alsancak Gar önünde, "Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 55. haftasında" ve "Demiryolları halkındır satılamaz" yazılı pankartların açıldığı eylemin 55.'si gerçekleşti. 

Basın metnini BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. KESK şubeler platformu dönem sözcüsü Veysel Beyazadam da bir konuşma yaptı.Kamu kaynaklarını fütursuzca harcayıp tüketenlerin şimdi de kamunun elinde kalan son varlıkları satışa çıkardığını belirten Akyol, "Kamu arazileri, yeşil alanlar, tarım arazileri ve ormanlar betonlaştırılması için yandaş müteahhitlere teslim edilmektedir" dedi. 

Akyol, "Haftalardır görevden alınan Bölge Müdürünün, servis müdürlerinin ve birçok kişinin TCDD'yi babasının çiftlikleri gibi kullandığını ve müteahhitlerle birlikte hareket ettiklerini, kamunun mallarını ve gücünü menfaatleri doğrultusunda kullandıklarını ifade ettik. İşte bütün bunlar basına yansımasaydı, basına, kamuoyuna bilgi  verilmeseydi gündem olmasaydı soruşturma dahi açılmayacaktı. Evet sendikamızın basın yoluyla kamuoyunu bilgilendirmesiyle, gündeme gelen bu olaylarla ilgili açılan soruşturmalar sonucu, ilgili kişilere birden fazla disiplin cezasının verilmesinin yanında adli soruşturma da açılması için kurum tarafından suç duyurunda bulunulmasına karar verilmiştir. Ancak biliyoruz ki bu kişiler ile ilgili halen soruşturulmayan önemli konular var. Kamunun çıkarlarını korumak adına, bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Her şeye rağmen kamu çıkarlarını gözeterek açıklamalara devam edeceklerinin altını çizen Akyol, şöyle devam etti: "Sendikamızın BTS, İzmir Şubesinin sesini kısamayacaklar. Daha gür sesle yolsuzluklara, hukuksuzluklara, kazalardaki ihmallere, haklarımızın gasplarına, hülle atamalara, liyakatsiz atamalara, ötekileştirmeye kutuplaştırmaya karşı kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız."