17 Mayıs 2024 Cuma

Sümeyye Yılmaz: 'Eşin yurtdışına kaçtı' dediler, karakolda çıktı

Şubat ayından beri kayıp olan ve geçtiğimiz günlerde gözaltında olduğu ortaya çıkan Mustafa Yılmaz'ın ailesi açıklama yaptı. Sümeye Yılmaz, daha önce bir polis amirinin "O hain yurtdışına kaçtı" dediğini hatırlattı, "Eşim madem yurtdışına kaçmıştı, şimdi neden Karapürçek Karakolu'nda ortaya çıktı" diye sordu.
 

Ankara'da Şubat ayından beri kayıp olan ve geçtiğimiz günlerde gözaltında olduğu ortaya çıkan Mustafa Yılmaz'ın ailesi, İHD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Polis tarafından "karakolda bulunduğu" ailesine bildirilmesi üzerine Mustafa Yılmaz'ın karısı Sümeyye Yılmaz, sosyal medya hesabından "Eşim Mustafa Yılmaz 23.30'da Karapürçek Karakolu'nda bulunmuş. Şimdi ise Ankara TEM şubede gözaltındaymış" şeklinde açıklama yapmıştı.

Basın toplantısına Yılmaz'ın ailesinin yanı sıra İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

'YURTDIŞINDA OLAN EŞİM NASIL KARAPÜRÇEK KARAKOLUNDA ORTAYA ÇIKTI?'
Açıklama yapan Sümeyye Yılmaz, "Hepimizin eşlerinin kaçırılma hikayeleri farklı, kaçırılma sonrası yaşadığımız hukuki süreçler benzerdi" dedi. Eşinin bulunması için daha önce Sakarya Caddesi'nde eylem yapmak istediğini belirten Yılmaz,  "Ancak buna izin verilmedi, aksine emniyet amiri olduğunu söyleyen bir kişi eşim hakkında 'O hain, hain O! Yurtdışına kaçtı, firar, devlet hainleri korumaz' demişti. Kim ne hakla kesin yargı hükmü olmaksızın eşime 'hain' diyebilir? Eşim madem yurtdışındaydı şimdi neden Karapürçek Karakolu'nda ortaya çıktı?" diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eşim de, önceden bırakılan 4 kişinin ailesine yaptığı taleplerle aynı taleplerinin olduğunu ve yerine getirmemi istedi. Diğerlerinde olduğu gibi 8 ay boyunca kendisinin bir yerde saklandığını söyledi. Avukat istemediğini, kendisiyle ilgilenecek bir avukatın beni arayacağını söyledi. Bu benzerlikler kaçırılma olaylarının tek elden birileri tarafından yürütüldüğünü göstermektedir." 
 
SÜMEYYE YILMAZ: SUSTURULUYORUM
Eşi Mustafa Yılmaz'la görüştüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Avukatımızın kendisini son derece iyi savunacağını söylediğimde eşim 'avukatı istemediğini' ısrarla söyledi. Madem kendi kendine teslim oldu neden avukat istemiyor. Bir yandan yapmadığı şeyleri kabul etmesi bekleniyor diğer yandan da bizim sağlığımızla ilgili endişe ediyor. Ben, 'Eşin istemiyor' denilerek susturuluyorum. Eşimin, avukatını sadece birkaç dakika dahi görmesine fırsat verilmiyor. Nedeni ise 'eşim istemiyormuş' Bunlar topu eşime atma politikaları ve yine bir şekilde her şey kılıfına uyduruluyor."
 
TANRIKULU: SUÇA ORTAK OLMAYIN
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yılmaz'ın ifadesini alacak olan polis ve savcılara seslendi: "Daha önce bir suç işlenmiş olabilir ancak bu dakikadan sonra siz bu suça ortak olmayın. İnsanların zorla kaybedilmesi insanlığa karşı suçtur. Organize bir şekilde devletin kolluk güçleri istihbarat işbirliği içerisinde bu kaçırılma vakalarının ortasındalar. Meclis bu olaylara sessiz kaldı, bize hiçbir bilgi verilmedi ve birdenbire ortaya çıkarıldıkları. Tesadüf hepsi aynı yerde ortaya çıktı, insanlığa karşı işlenen bu suçun üstünü örtmeyecekler. Savcılar bu suça ortak olmayınız sizlerde ileride bu suçtan yargılanacaksınız."
 
ANNE YILMAZ: SADECE ADALET İSTİYORUM
Mustafa Yılmaz'ın annesi Nevim Yılmaz, oğlu bulunduğu için mutlu olduklarını belirtti. Sadece adalet istediklerini kaydeden anne Yılmaz, "Bu adalet, adalet değil. Önceden benim çocuğum suçluydu ise neden bırakıldı? Neden bu süreç yaşandı? Bizi neden bilgilendirmediler? İnanın şuraya, gözaltına alacaklar diye korkarak geldim. Naci Bostancı'dan bir ay boyunca randevu istedim ama Meclis'e gittiğimde beni Meclis'e koymadılar. 'Kalk git Meclis'in önünden' dediler. Burası milletin Meclis'i değil mi?" dedi.